Ισοπέδωσαν την παραλία Spyros Beach

Περιβαλλοντική καταστροφή έχουν προκαλέσει στην παραλία Spyros Beach στο Μενεού πολίτες, σε ένα όργιο ασυνειδησίας στη χρήση της δημόσιας παραλίας.

Πρόκειται για ακτή στην οποία φωλιάζουν θαλάσσιες χελώνες και η οποία είναι προστατευόμενη περιοχή αφού βρίσκεται εντός του δικτύου Νatura 2000. Αυτό όμως, όπως αποδεικνύεται, λίγη σημασία έχει για ανεγκέφαλους θαμώνες της παραλίας οι οποίοι έχουν προκαλέσει μεγάλη ζημιά με την είσοδο αυτοκινήτων εντός του περιφραγμένου χώρου.

Η κατάσταση, όπως έχει δημιουργηθεί, προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των περιβαλλοντικών οργανώσεων, καθώς και οργανωμένων συνόλων της Λάρνακας. Σε σχετικό διάβημα προς τον Έπαρχο Λάρνακας προέβησαν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις, ενώ ο βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης έστειλε σχετική επιστολή και στο Τμήμα Περιβάλλοντος, στο Τμήμα Αλιείας και στον Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού.

Το Τμήμα Περιβάλλοντος επιβεβαιώνει ότι οι παρανομούντες έχουν καταστρέψει και την περίφραξη προκειμένου να μπαίνουν στο χώρο με τα αυτοκίνητά τους. Σύμφωνα με το Τμήμα Περιβάλλοντος, προκειμένου να αποτραπεί η διακίνηση αυτοκινήτων και άλλων τροχοφόρων στην εν λόγω παραλία ώστε να μην επηρεαστεί ο οικότοπος, τα ενδιαιτήματα ωοτοκίας θαλάσσιων χελωνών και οι φωλιές άλλων ειδών πανίδας, έγινε περίφραξη των αμμοθινών και δημιουργήθηκαν κάθετα μονοπάτια. Το Τμήμα Περιβάλλοντος διαβεβαιώνει ότι θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για άρση της διακίνησης τροχοφόρων στην παραλία.

Τάσος Περδίος

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.