Ισορροπία στην προστασία υγείας – οικονομίας και ψυχικής υγείας

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Επισημάνσεις Γ.Γ. ΑΚΕΛ μετά από συναντήσεις με κλάδους που πλήγηκαν από τα μέτρα της πανδημίας

Τα πολύ σοβαρά οικονομικά και άλλα προβλήματα που προέκυψαν τον τελευταίο χρόνο σε μια σειρά επαγγελματικών κλάδων είχε την ευκαιρία να συζητήσει ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, στη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποίησε χθες στη Λεμεσό, πλαισιωμένος από βουλευτές του κόμματος και στελέχη της Επαρχιακής Επιτροπής.

Ξεκινώντας την περιοδεία με επίσκεψη στην υπαίθρια Λαϊκή Αγορά και την Κτηνοτροφική Περιοχή που λειτουργούν στην περιοχή του Δήμου Πολεμιδιών, ο Α. Κυπριανού, αφού συνεχάρη την Τοπική Αρχή, η οποία δημιουργώντας το συγκεκριμένο χώρο έδωσε τη δυνατότητα σε παραγωγούς και ενδεχομένως και εμπόρους να διαθέτουν τα προϊόντα τους σε χαμηλές τιμές, επεσήμανε την ανάγκη να γίνουν κάποια βελτιωτικά έργα. Όπως υπέδειξε, «το Υπουργείο Γεωργίας θα πρέπει να συνδράμει την Τοπική Αυτοδιοίκηση για να μπορέσει να εκσυγχρονίσει τις Λαϊκές Αγορές τις οποίες επισκέπτονται χιλιάδες πολίτες σε όλες τις επαρχίες».

Τονίζοντας ότι ο αγροτικός όπως και ο κτηνοτροφικός τομέα αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες ως συνέπεια της πανδημίας, ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ επεσήμανε ότι «το γεγονός ότι δεν λειτουργούν ξενοδοχεία, εστιατόρια και άλλοι χώροι εστίασης, έχει μειώσει τη δυνατότητα των παραγωγών να διαθέσουν τα προϊόντα τους κι ως εκ τούτου επιβάλλεται και αυτοί οι τομείς να στηριχτούν από το κράτος». Ιδιαίτερα ο γεωργοκτηνοτροφικός τομέας, όπως ανέφερε, θα πρέπει να αντιμετωπισθεί με ένα διαφορετικό φακό λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι είναι ένας τομέας που μπορεί εύκολα να στηρίξει την οικονομία, γι’ αυτό και «θα πρέπει να δούμε πώς εισάγουμε και την τεχνολογία σε αυτούς τους τομείς». Έχει γίνει πρόοδος, όπως παρατήρησε, αλλά χρειάζεται να γίνουν ακόμα αρκετά πράγματα.

Στη συνέχεια ο Α. Κυπριανού είχε διαδοχικές συσκέψεις με εκπροσώπους του Παγκύπριου Συνδέσμου Πτυχιούχων Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, καθώς και του Παγκύπριου Συνδέσμου Κέντρων Αναψυχής, οι οποίοι παρέθεσαν τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί στους συγκεκριμένους κλάδους λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν όλους τους προηγούμενους μήνες, ζητώντας καλύτερη αντιμετώπιση στον τρόπο επαναλειτουργίας τους, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες που δημιουργήθηκαν.

Σε σχετική δήλωσή του και αναφερόμενος στους τομείς της εστίασης των γυμναστηρίων, ο Άντρος Κυπριανού επανέλαβε την πάγια θέση του ΑΚΕΛ ότι «θα πρέπει από τη μια να υπάρξει μια ισορροπία μεταξύ της δημόσιας υγείας, που αποτελεί αγαθό που θα πρέπει να προστατεύσουμε με όλα τα διαθέσιμα μέσα, αλλά από την άλλη πρέπει να δούμε και τα ζητήματα της οικονομίας αλλά και της ψυχικής υγείας».

Απηύθυνε δε έκκληση προς την κυβέρνηση να προχωρήσει πιο αποφασιστικά στο ζήτημα των εμβολιασμών, υποδεικνύοντας ότι κινούμαστε με πολύ αργούς ρυθμούς, «κάτι που μπορεί να οφείλεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση περισσότερο και όχι σε εμάς, αλλά θα πρέπει η κυβέρνηση να κινηθεί με αποφασιστικό τρόπο και για την αγορά του εμβολίου Σπούτνικ και άλλων εμβολίων», εκφράζοντας την ελπίδα ότι σύντομα θα τύχουν της έγκρισης της Ε.Ε.

Χρήστος Χαραλάμπους

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.