Ισότητα: Επιστολή στη Δράκου για τους χαμηλόμισθους αστυνομικούς – Προειδοποιούν με δυναμικά μέτρα

Το θέμα των χαμηλόμισθων αστυνομικών θέτει με επιστολή του προς την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Στέφη Δράκου, ο Προέδρος Κλάδου Αστυνομικού Σώματος ΙΣΟΤΗΤΑ Νίκος Λοϊζίδης.

Στην επιστολή που δημοσιοποιείται, ο κ. Λοϊζίδης ζητά από την κ. Δράκου όπως προωθήσει την αναβάθμιση της μισθοδοσίας των 4000 χαμηλόμισθων στα Σώματα Ασφαλείας, που έχουν απωλέσει τα τελευταία 10 χρόνια μέχρι και 30% των απολαβών τους.

Προειδοποιεί ότι μέχρι τις 15/9/22 εάν δεν υπάρξει θετική εξέλιξη, για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση διαμαρτυρίας, έξω από το Υπ. Δικαιοσύνης.

«Οι χαμηλόμισθοι οικογενειάρχες Αστυνομικοί, οι οποίοι κρατούν τη νομιμότητα στη χώρα μας εδώ και δεκαετίες, έχουν φθάσει στα όρια τους. Εδώ και χρόνια βρίσκονται στον πάτο τις μισθολογικής πυραμίδας, με τους νέους Αστυνομικούς να λαμβάνουν μηνιαίως 900 ευρώ βασικό μισθό», προσθέτει.

Σημειώνει ότι η κατάθεση του νομοσχεδίου τον Σεπτέμβρη στην Βουλή, αλλά και η συμπερίληψη του στον προϋπολογισμό του 2023, αποτελεί μονόδρομο.

Ο κ. Λοϊζίδης επισημαίνει ότι ο προβλεπόμενος προϋπολογισμός του Υπουργείου Δικαιοσύνης για το 2023 είναι 375 εκατομμύρια ευρώ προσθέτοντας ότι η συγκεκριμένη αναβάθμιση για τα μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας είναι εφικτό να γίνει μέσα από τον προϋπολογισμό που έχει γίνει ήδη η πρόβλεψη.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.