Ισπανία: Ετοιμος για σχηματισμό Κυβέρνησης ο Ραχόϊ

Μια καθαρή, δημοκρατική εντολή από τον ισπανικό λαό στις βουλευτικές εκλογές, για να σχηματίσει κυβέρνηση τις επόμενες μέρες, δήλωσε ότι έλαβε ο Υπηρεσιακός Πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι.

Ο Ραχόι υπογράμμισε το βράδυ ότι το Λαϊκό Κόμμα του οποίου ηγείται κέρδισε τις εκλογές αυτές και θέλει να ξεκινήσει “διάλογο” με τα υπόλοιπα κόμματα. Όπως είπε, πολλά άλλα κόμματα έχουν ιδέες παρόμοιες με εκείνες του Λαϊκού Κόμματος.

Πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό η επόμενη κυβέρνηση της Ισπανίας να είναι σταθερή για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, τονίζοντας ότι θα πρέπει να παρέχει και πολιτική σταθερότητα στις αγορές.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος των Σοσιαλιστών Πέδρο Σάντσεθ ξεκαθάρισε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να στηρίξουν τον νυν Pρωθυπουργό. Η οριστική απόφαση θα ληφθεί το ερχόμενο Σάββατο.

Ρέντσι: Η λιτότητα δεν οδηγεί πουθενά

Στο μεταξύ ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέτσι σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των ισπανικών εκλογών, δήλωσε ότι «πρέπει να δούμε αν η Ευρώπη θα κατανοήσει ότι μια μυωπική πολιτική δημοσιονομικής πειθαρχίας και λιτότητας δεν μας οδηγεί πουθενά».

Ο Ματέο Ρέντσι τόνισε ότι οι κυβερνήσεις που εφαρμόζουν αυστηρά μέτρα λιτότητας είναι καταδικασμένες να χάσουν την πλειοψηφία.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας πρόσθεσε ότι τους επόμενους μήνες, ο ίδιος «θα δώσει μια μάχη για την κοινωνική, πολιτισμική Ευρώπη, για την Ευρώπη της ανανέωσης και της απασχόλησης και όχι μόνον για την Ευρώπη των αριθμών, των παραμέτρων και των περιορισμών».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy