Ισπανία: Στο δικαστήριο δέκα ιερείς για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου

Δέκα Ισπανοί ιερείς κατηγορήθηκαν για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου την Τρίτη, σε μια υπόθεση που πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης αφότου ο Πάπας Φραγκίσκος τηλεφώνησε στο θύμα για να εκφράσει την απολογία της Εκκλησίας, σύμφωνα με τα έγγραφα του δικαστηρίου.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters το θύμα που τώρα είναι 24 χρονών, έγραψε στον Πάπα λέγοντας του ότι είχε κακοποιηθεί όταν ήταν παπαδοπαίδι .

Ο Πάπας τηλεφώνησε στον 24χρονο άνδρα τον Αύγουστο για να απολογηθεί, σύμφωνα με δημοσίευμα στην ηλεκτρονική εφημερίδα Religion Digital τον Νοέμβριο, το οποίο και επιβεβαιώθηκε από τον ίδιο αργότερα.

Ο Πάπας είπε τον Νοέμβριο ότι είχε διατάξει να γίνει εκκλησιαστική έρευνα.

Ο Αρχιεπίσκοπος της Γρανάδας Φρανσίσκο Χαβιέ Μαρτίνεζ απομάκρυνε αρκετούς ιερείς που συνδέονταν με την υπόθεση από τα καθήκοντά τους.

Σύμφωνα με το δικαστήριο το θύμα είπε ότι η κακοποίηση γινόταν όταν ο ίδιος ήταν 14 με 17 χρονών σε ένα σπίτι που ενοικίαζαν οι δράστες σε προάστιο της Γρανάδας.

Ο Πάπας Φραγκίσκος έχει υποσχεθεί ότι θα ακολουθήσει μια πολιτική μηδενικής ανοχής για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από κληρικούς μετά από τα εκκλησιαστικά σκάνδαλα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σε διάφορες χώρες για πολλά χρόνια.

Οι ομάδες που εκπροσωπούν τα θύματα λένε ότι ακόμη δεν έχει κάνει αρκετά.

Το Βατικανό ανακοίνωσε πέρσι ότι μεταξύ 2004 και 2013 είχε εκδιώξει περίπου 850 ιερείς που είχαν κατηγορηθεί για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.