Είσπραξε €53.000 για οφειλές δημοτών ο Δήμος Στροβόλου

Στις €53.000 ανήλθαν οι εισπράξεις ου Δήμου Στροβόλου,  για χρέη που οφείλουν δημότες, δήλωσε ο Δήμαρχος Στροβόλου Ανδρέας Παπαχαραλάμπους.

Ο κ. Παπαχαραλάμπους είπε ότι η εταιρεία, η οποία κέρδισε τον περασμένο Σεπτέμβριο τον σχετικό διαγωνισμό, που προκήρυξε ο Δήμος, ανέλαβε να εντοπίσει και να εισπράξει συνολικές οφειλές για τα έτη 2013, 2014 και 2015 ύψους €500.000, οι οποίες αφορούν τέλη σκυβάλων (επαγγελματικά και οικιακά), επαγγελματικής άδειας και άδειας λειτουργίας επαγγελματικών υποστατικών, σημειώνοντας ότι μέσα σε μόλις επτά μήνες εισπράχθηκαν €53.000, με την εταιρεία να λαμβάνει ποσοστό 3,9% επί του ποσού των εισπράξεων.

 
Ο Δήμαρχος ανέφερε πως επειδή ολοκληρώνεται στο τέλος Αυγούστου η συμφωνία με την υφιστάμενη εταιρεία που διενεργεί τις εισπράξεις ο Δήμος έχει προκηρύξει ήδη νέο διαγωνισμό «για παροχή υπηρεσιών για εντοπισμό χρεωστών του Δήμου Στροβόλου και παρότρυνση τους για εξόφληση των οφειλών του», ο οποίος θα ολοκληρωθεί στις 11 Μαΐου.
 
Αγορά υπηρεσιών για ενίσχυση του τομέα καθαριότητας

Εξάλλου, ο κ. Παπαχαραλάμπους επεσήμανε ότι ο Δήμος Στροβόλου προχωρεί στην υλοποίηση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για ενίσχυση του τομέα καθαριότητας, με αγορά υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα, προσθέτοντας ότι το κόστος για τον Δήμο θα ανέλθει συνολικά για την διετία 2018-19 στις €600.000 (€300.000 για 2018 και €300.000 για 2019).
 
«Αυτό θα εξυπηρετήσει, σύμφωνα με τους υπολογισμούς, το ένα τρίτο των δημοτών του Στροβόλου και φαίνεται από μελέτη που έχει διενεργηθεί από τον Δήμο ότι θα στοιχίσει λιγότερο από το 50% από όσα πληρώνουμε σήμερα και θα είναι πιο αποδοτικό», υπογράμμισε.
 
Ο Δήμαρχος Στροβόλου τόνισε ότι «ουδείς υπάλληλος θα χάσει την δουλειά του. Αντιθέτως, θα αξιοποιηθούν παραγωγικά και πάλι στον τομέα της καθαριότητας, ο οποίος αποτελεί έναν τομέα στον οποίο ο Δήμος αντιμετωπίζει πολλές ελλείψεις», πρόσθεσε.
 
Άρχισε η διαδικασία αντικατάστασης λαμπτήρων οδικού φωτισμού με LED

Ο Δήμαρχος Στροβόλου ανακοίνωσε ότι ύστερα από σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου «προχωρούν στην ετοιμασία όρων και στην προκήρυξη προσφορών για αντικατάσταση των λαμπτήρων οδικού φωτισμού με λαμπτήρες εξοικονόμησης τύπου LED, οι οποίοι θα βοηθήσουν τον Δήμο να μειώσει ένα από τα μεγαλύτερα κόστη που έχει αναλογικά, όπως είναι το κόστος οδικού φωτισμού».
 
Ο κ. Παπαχαραλάμπους χαρακτήρισε «πολύ σημαντικό» το συγκεκριμένο έργο, υπογραμμίζοντας ότι το κόστος για φωτισμό ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως, ανάλογα με την τιμή του ρεύματος ανά περιόδους.
 
Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι ο Δήμος Στροβόλου διαθέτει αυτή τη στιγμή πέραν των 9.000 λαμπτήρων στο οδικό δίκτυο του και «η αντικατάσταση των λαμπτήρων οδικού φωτισμού με λαμπτήρες εξοικονόμησης θα επιφέρει μέχρι και 50% εξοικονόμηση στην κατανάλωση και φυσικά στο κόστος του φωτισμού», υπογραμμίζοντας ότι «η εξοικονόμηση θα γίνει πάνω στην πραγματική κατανάλωση κάτι που είναι πολύ σημαντικό, αφού αυτό θα οδηγήσει σε μεγάλες εξοικονομήσεις στα κονδύλια του Δήμου».
 
Είπε ακόμη ότι η διαδικασία της ετοιμασίας των όρων των προσφορών θα έχει διάρκεια το μέγιστο δύο μήνες και θα συνοδεύονται με συγκεκριμένες μελέτες, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η όλη διαδικασία και η έναρξη του πραγματικού έργου θα γίνει περί τα τέλη του έτους.
 
Τέλος, ο Δήμαρχος Στροβόλου είπε στο ΚΥΠΕ ότι παράλληλα με τον οδικό φωτισμό ο Δήμος θα προχωρήσει και στη μελέτη άλλων λύσεων φωτισμού σε χώρους όπως το Γραμμικό Πάρκο και άλλα πάρκα, ένα θέμα που βρίσκεται υπό μελέτη.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.