Ισραήλ: Διαδήλωση με επεισόδια και συλλήψεις έξω από την ιδιωτική κατοικία Νετανιάχου

Επεισοδιακή διαδήλωση 200 περίπου ατόμων πραγματοποιήθηκε χθες αργά το βράδυ έξω από την ιδιωτική κατοικία του Ισραηλινού Πρωθυπουργού, Βενιαμίν Νετανιάχου, στην πόλη Καισάρια του κεντρικού Ισραήλ. Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν κατά της δικαστικής μεταρρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση Νετανιάχου.

Εν μέσω έντονων διαπληκτισμών μεταξύ διαδηλωτών και ισχυρής αστυνομικής δύναμης, τραυματίστηκε σοβαρά ένας διαδηλωτής ο οποίος συνελήφθη και κρατείται μαζί με άλλα δυο άτομα.

Οι διοργανωτές της ασυνήθιστα έντονης για τα δεδομένα χθεσινοβραδινής διαδήλωσης εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι «η βίαιη αστυνομική καταστολή ταιριάζει σε δικτατορικά καθεστώτα». «Εάν η δικαστική μεταρρύθμιση περάσει, τότε τέτοιου είδους αστυνομικές συμπεριφορές θα αποτελούν τον κανόνα», συνεχίζει η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι «μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να σταματήσει αυτή κατάσταση: Η αντίσταση».

Η ανακοίνωση καταλήγει καλώντας τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στην κεντρική διαδήλωση στο Τελ Αβιβ που έχει προγραμματισθεί για απόψε, όπως γίνεται κάθε Σάββατο βράδυ τις τελευταίες 23 εβδομάδες.

Όπως δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της εφημερίδα Χα’Αρετς της αντιπολίτευσης, επικαλούμενη μαρτυρίες ορισμένων παρευρισκόμενων διαδηλωτών, «η αντιπαράθεση διαδηλωτών και αστυνομίας άρχισε ύστερα από την απαίτηση ορισμένων αστυνομικών να κλείσουν το μικροφωνική σύστημα της διαδήλωσης», που πραγματοποιείτο πολύ κοντά στην είσοδο της ιδιωτικής κατοικίας του Βενιαμίν Νετανιάχου.

Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, η χθεσινοβραδινή διαδήλωση ήταν αυθόρμητη και οι διαδηλωτές προσήλθαν μετά από αναρτήσεις στο twitter, όταν μέλη της οικογένειας Νετανιάχου εθεάθησαν να εισέρχονται στο σπίτι τους.

Στο Ισραήλ συνηθίζεται το βράδυ της Παρασκευής οι εβραϊκές οικογένειες να δειπνούν μαζί.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy