Ισραήλ: «Μάλλον πέτυχε από τώρα» την «ανοσία της αγέλης» για τον κορωνοϊό

To Ισραήλ μάλλον έχει ήδη πετύχει την «ανοσία της αγέλης» από τον κορωνοϊό, δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Γκιλί Ρετζάβ Γιοχέι, διευθυντής της μονάδας Ελέγχου λοιμώξεων του Ιατρικού Κέντρου Σίμπα.

Πρόσθεσε , ωστόσο,ότι καθώς η χώρα επιστρέφει στην κανονικότητα σε πολλούς τομείς,«δεν υπάρχει απόλυτη ασφάλεια».

«Είμαι αισιόδοξος», τόνισε – για να προσθέσει ότι «έχουμε ξεπεράσει το σκληρό κομμάτι της επιδημίας. Ωστόσο, πρέπει να τονίσω ότι υπάρχουν ακόμα τα παιδιά, που δεν έχουν εμβολιαστεί- και θα πάρει κάποιους μήνες πριν μπορέσουμε να το κάνουμε». Όπως είναι γνωστό, οι κλινικές μελέτες σε παιδιά είναι σε εξέλιξη – υπάρχουν μικρές μελέτες που δίνουν θετικές ενδείξεις , αλλά δεν υπάρχουν ακόμα τελικά αποτελέσματα.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή, δημοσιοποιήθηκε ισραηλινή μελέτη η οποία δείχνει ότι οι εμβολιασμένοι έχουν προστασία από τον κορωνοϊό για τουλάχιστον δύο χρόνια.

Το Ισραήλ των 9 εκατομμυρίων κατοίκων έχει πραγματοποιήσει ως τώρα 5.269.052 εμβολιασμούς πρώτης δόσης, με 4.840.000 ανθρώπους να έχουν λάβει και την δεύτερη δόση.

Προβλήματα με την Pfizer

Τα πρώτα προβλήματα με τις παραδόσεις εμβολίων της Pfizer αντιμετωπίζει το Ισραήλ , με την εταιρεία να «μπλοκάρει» την παράδοση 700.000 δόσεων εμβολίων, που επρόκειτο να φτάσουν στην χώρα την Κυριακή. Στελέχη της Pfizer είπαν στην Jerusalem Post ότι η κυβέρνηση του Ισραήλ δεν έχει πληρώσει για την τελευταία μεγάλη παράδοση εμβολίων, που ήταν 2,5 εκατομμύρια δόσεις.

Όπως είναι γνωστό, στο Ισραήλ δεν έχει γίνει δυνατός ο σχηματισμός κυβέρνησης μετά από τις πρόσφατες εκλογές, καθώς κανένα κόμμα δεν έχει μέχρι στιγμής κατορθώσει να σχηματίσει ένα κυβερνητικό σχήμα με πλειοψηφία στην Κνεσέτ – την Βουλή του Ισραήλ.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.