Ισραήλ: Συνεχίζει να υποστηρίζει αεροπορικές εταιρείες του που πετούν στην Ρωσία παρά τις διεθνείς κυρώσεις

Το Ισραήλ σχεδιάζει την παράταση του σχεδίου οικονομικής υποστήριξης των αεροπορικών εταιρειών του που πετούν στη Ρωσία. Αυτή η κίνηση έρχεται σε μια περίοδο που οι περισσότερες δυτικές αεροπορικές εταιρείες μποϊκοτάρουν τη Ρωσία εξαιτίας της εισβολής στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πηγή από το Υπουργείο Οικονομικών του Ισραήλ ανέφερε ότι θα επιδιώξει να παρατείνει το σχέδιο εγγύησης που τέθηκε σε εφαρμογή την προηγούμενη εβδομάδα για ισραηλινές αεροπορικές εταιρείες που πετούν στη Ρωσία και δεν είναι επιλέξιμες για την συνηθισμένη ασφάλισή λόγω των ισχυόντων κυρώσεων.

Η εγγύηση των 2 δις δολαρίων λήγει υπό κανονικές συνθήκες στις 9 Μαρτίου.

Η Ρωσία εξακολουθεί να έχει αεροπορική διασύνδεση με ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, του Κατάρ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Εν τω μεταξύ, μια παρεξήγηση σχετικά με τις συνεχιζόμενες πτήσεις του Ισραήλ στη Ρωσία προκάλεσε ένταση στις σχέσεις Ουκρανίας-Ισραήλ.

Την Τρίτη, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα απολογήθηκε για προηγούμενο αβάσιμο ισχυρισμό ότι ο εθνικός αερομεταφορέας του Ισραήλ «Ελ Αλ» εξακολουθεί να αποδέχεται το ρωσικό σύστημα πληρωμών «Μιρ».

Νωρίτερα η εταιρεία «Ελ Αλ» ανακοίνωσε ότι σταμάτησε να δέχεται πληρωμές με το σύστημα «Μιρ» τέσσερις ημέρες μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy