Ισραήλ: Συνεχίζει τους βομβαρδισμούς κατά ιρανικών στόχων στη Συρία

Αεροφωτογραφίες επιβεβαιώνουν ισραηλινούς βομβαρδισμούς κατά ιρανικών στόχων στη Συρία

Σύμφωνα με αεροφωτογραφίες που δημοσιοποίησε χθες το βράδυ της Παρασκευής η ισραηλινή εταιρεία δορυφορικών τηλεπικοινωνιών ISI-ImageSat International, φαίνεται ότι ένα τμήμα του διαδρόμου προσγείωσης του αεροδρομίου του Χαλεπίου στην βόρειο Συρία βομβαρδίστηκε κατά τη διάρκεια προχθεσινής αεροπορικής επίθεσης, η οποία, σύμφωνα με τα κρατικά συριακά ΜΜΕ, φέρεται να είχε πραγματοποιηθεί από την ισραηλινή πολεμική αεροπορία.

Όπως μετέδωσε η κρατική ισραηλινή τηλεόραση στο χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων, η συγκεκριμένη αεροφωτογραφία αποδεικνύει ότι οι υλικές ζημιές που προκλήθηκαν από την επίθεση ήταν μικρής έκτασης, κάτι που αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι ο διάδρομος προσγείωσης ετέθη ήδη από σήμερα σε πλήρη λειτουργία.

Syria2

Είχαν προηγηθεί αναφορές την Πέμπτη από ιρανικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τα οποία η ισραηλινή πολεμική αεροπορία έβαλε σε δύο αλλεπάλληλες επιχειρήσεις της κατά των διαδρόμων προσγείωσης αφ’ ενός του αεροδρομίου του Χαλεπίου και αφ’ετέρου του αεροδρομίου της Δαμασκού, που πραγματοποιήθηκε με διαφορά λίγων λεπτών.

Όπως σχολιάσθηκε σχετικά από ισραηλινές δημοσιογραφικές πηγές, οι ενδείξεις των δύο συμβάντων καταδεικνύουν ότι η ισραηλινή αεροπορία είχε σκοπό να απωθήσει ιρανικό μεταγωγικό αεροπλάνο που μετέφερε οπλισμό που προοριζόταν για την σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ.

Το ιρανικό μεταγωγικό είχε σκοπό να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Χαλεπίου, πλην όμως δεν κατάφερε να προσγειωθεί επειδή είχε προηγουμένως βομβαρδιστεί ο διάδρομος προσγείωσης. Όταν το μεταγωγικό στράφηκε προς το αεροδρόμιο της Δαμασκού, η ισραηλινή αεροπορία έπληξε τον διάδρομο προσγείωσης και στο ως άνω αεροδρόμιο για να εμποδίσει την προσγείωση του ιρανικού αεροπλάνου που τελούσε εν πτήσει.

Η ISI-ImageSat International δημοσιοποίησε επίσης αεροφωτογραφίες κατεστραμμένων κτηρίων που φέρονταν να στεγάζουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις πλησίον της πόλης Μασιάφ της βορειοδυτικής Συρίας, και περί των οποίων είχε ανακοινωθεί ότι είχαν πληγεί από την ισραηλινή πολεμική αεροπορία στις 25 Αυγούστου.

Όπως είχαν αναφέρει στρατιωτικές πηγές σε δημοσιογράφους της κρατικής ισραηλινής τηλεόρασης, στις συγκεκριμένες στρατιωτικές βάσεις του συριακού στρατού, η φιλοϊρανική σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ κατασκεύαζε πυραύλους ακριβείας εφαρμόζοντας ιρανική τεχνογνωσία που της παρείχε η Τεχεράνη.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.