Ισραηλινά ΜΜΕ: 100 ισραηλινά στρατιωτικά αεροπλάνα συμμετείχαν στην άσκηση «Αγαπήνωρ 2022»

Στο πλαίσιο της άσκησης «Αγαπήνωρ 2022», που εντάσσεται στο τελευταίο στάδιο της εγχώριας ισραηλινής άσκησης ‘Chariots of Fire’, απογειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης με προορισμό την Κύπρο συνολικά 100 αεροπλάνα, μαχητικά και μεταγωγικά, της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας, σύμφωνα με είδηση που μετέδωσε την Τετάρτη στην ιστοσελίδα της η ισραηλινή κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη στρατιωτικές πηγές. Κατά τις χθεσινοβραδινές ώρες, ήταν αισθητός ο βόμβος των αεροπλάνων σε πολλές περιοχές της ισραηλινής επικράτειας.

Με τη χθεσινή αεροπορική άσκηση, ολοκληρώνεται η εγχώρια πολυκλαδική άσκηση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων “Chariots of Fire”, που διήρκησε ένα μήνα.

Όπως αναφέρουν στρατιωτικές πηγές στα ισραηλινά κρατικά ΜΜΕ, η χθεσινή αεροπορική άσκηση εντάσσεται στο σενάριο διεξαγωγής σειράς αλλεπάλληλων αεροπορικών επιθέσεων κατά στόχων που βρίσκονται σε μεγάλη χιλιομετρική απόσταση. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι, τόσο η άσκηση ‘Chariots of Fire’, όσο και όλες οι υπόλοιπες ασκήσεις που προγραμματίσθηκαν για το τρέχον έτος, εντάσσονται στο πλαίσιο της απόφασης της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας να αναβαθμισθεί δραστικά η επιχειρησιακή ικανότητα των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων ενόψει της πιθανότητας επίθεσης κατά στόχων που βρίσκονται στο Ιράν.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.