Ιστορία που συγκλονίζει: Πώς επτά μαθητές πέθαναν και αναστήθηκαν λίγες ώρες μετά (βίντεο)Είναι η πιο γνωστή υπόθεση ανάνηψης καθώς επτά άνθρωποι επέστρεψαν στη ζωή μετά από αρκετές ώρες.

Το 2001 η εκδρομή ενός σχολείου στη Δανία πήγε τραγικά λάθος. Μία ομάδα μαθητών έπεσε σε παγωμένο νερό και «πέθανε». Για την ακρίβεια η καρδιά επτά μαθητών σταμάτησε να χτυπά για αρκετές ώρες αλλά αργότερα τα παιδιά «επέστρεψαν» στη ζωή.

«Ήταν όλοι παγωμένοι. Κλινικά νεκροί» λέει ένας από τους γιατρούς που είδε τους μαθητές.

«Ήταν όλα τόσο παγωμένα» θυμάται μία από τις μαθήτριες και δακρύζει. «Ήταν άσχημος ο καιρός και φυσούσε πάρα πολύ» περιγράφει ένας μαθητής στο ντοκιμαντέρ του BBC. «Η βάρκα αναποδογύρισε στη μέση της θάλασσας και πέσαμε όλοι μέσα στα παγωμένα νερά» συνεχίζει.

«Βρέθηκα κάτω από τη βάρκα και όταν βγήκα στην επιφάνεια της θάλασσας, ξεκίνησε ο εφιάλτης» λέει η μαθήτρια. «Όλοι ούρλιαζαν, νόμιζα ότι είναι όνειρο. Όλοι ήμασταν πανικοβλημένοι και ο δάσκαλός μας, μας είπε να κολυμπήσουμε γιατί αλλιώς θα πεθάνουμε» περιγράφει.

Η θερμοκρασία του νερού ήταν στους 2 βαθμούς Κελσίου και οι μαθητές ήταν εκατοντάδες μέτρα μακριά από την ακτή.

«Δεν μπορούσα να κολυμπήσω. Ένας από τους φίλους μου ήρθε και προσπάθησε να με βοηθήσει αλλά μετά από λίγο ήμουν κλινικά νεκρός» προσθέτει ο Κάσπερ, ένας από τους επτά μαθητές που «γύρισαν από τους νεκρούς».

Η Κατρίν όμως κατάφερε να κολυμπήσει, έπαθε πολύ σοβαρή υποθερμία αλλά έφτασε στην ακτή. Ούσα τελείως αδύναμη, βρέθηκε να περιπλανάται σε ένα δάσος. Δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια της, έπεφτε συνέχεια και τότε σκέφτηκε «τώρα μάλλον θα πεθάνω». Ευτυχώς εκείνη τη στιγμή, είδε κάποιον άνδρα και άρχισε να φωνάζει με όλη της τη δύναμη.

Όταν οι διασώστες έφτασαν στο σημείο με το ελικόπτερο ένας άνδρας έτρεχε προς το μέρος τους και φώναζε «είναι όλοι νεκροί». Τα παιδιά ήταν νεκρά εδώ και δύο ώρες. «Όταν κανείς είναι τόσο παγωμένος όσο ήταν τα παιδιά, ξέρουμε ότι μπορούμε να κάνουμε ανάνηψη. Είσαι νεκρός αλλά όχι πραγματικά νεκρός» λέει ένας από τους γιατρούς.

Η υποθερμία, που έκανε τις καρδιές των μαθητών να σταματήσουν, επιβράδυνε επίσης τον μεταβολισμό τους, πράγμα που σημαίνει ότι αν η καρδιά τους επανερχόταν, τα όργανα θα δούλευαν σωστά. «Αρχικά ζεστάναμε το αίμα τους κατά έναν βαθμό το 10λεπτο» λέει ο γιατρός.

Έξι ώρες μετά το ατύχημα, οι καρδιές όλων των παιδιών χτύπησαν και πάλι!