Ιστορίες γυναικών που ερωτεύτηκαν γυναίκες

Παράθυρα

Ιστορίες γυναικών που ερωτεύτηκαν γυναίκες

Ιουλιέτα & Ιουλιέτα για το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Κύπρου 2017

Λεσβία, τη μισώ αυτή την λέξη. Εγώ δεν ένιωθα λεσβία εγώ απλώς αγαπούσα τη Σκεύη. Πως μπορείς να διαλύσεις με μία λέξη, κάτι τόσο όμορφο. Κι εγώ δεν ήξερα καλά – καλά τι σημαίνει. Τι είναι η λεσβία; Το κορίτσι που αγαπά κορίτσι; Ε ωραία, αγάπη δεν είναι κι αυτό; Και αφού είναι αγάπη, γιατί είναι κακό;

Έχω κάθε δικαίωμα να αγαπώ όποιον θέλω και όπως θέλω, χωρίς φόβο. Διαλέγω την αγάπη. Η αγάπη δεν έχει καταγωγή, δεν έχει φύλο και είναι η μόνη που δέχεται ότι άνθρωπος ερωτεύεται άνθρωπο. Και αυτό είναι το μόνο που έχει σημασία. Αγάπη.

Όταν μοιάζεις με όλους τους άλλους, τότε κανείς δεν μπορεί να πει τίποτα για σένα. Σκεφτείτε το. Θα ήταν σαν να κρίνεις τον ίδιο σου τον εαυτό. Όταν όμως διαφέρεις, εκεί τότε υπάρχει πρόβλημα.

Μια φορά στο σχολείο, με στρίμωξαν στη γωνιά και με τη βία μου κατέβασαν το παντελόνι για να δουν αν είμαι αγόρι. Λες κι εκεί ανάμεσα στα πόδια μας βρίσκεται η απάντηση, γι αυτό που δεν τολμά να φωνάξει η ψυχή μας.

Το έργο Ιουλιέτα & Ιουλιέτα γράφτηκε ειδικά για το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Κύπρου 2017 και ανεβαίνει στο πλαίσιο των εκδηλώσεών του. Στόχος της παράστασης είναι να “φωτίσει” ιστορίες γυναικών που ερωτεύτηκαν γυναίκες. Σε μια ιδανική κοινωνία, σημασία θα είχε το ίδιο το αίσθημα της αγάπης και όχι το αντικείμενό της. Αυτές οι γυναίκες, όμως, δεν ζουν σε ιδανικές κοινωνίες. Ο τρόπος που αγαπάνε θεωρείται υποδεέστερος. Ο τρόπος που ζουν την αγάπη δεν είναι αποδεκτός.

Πέντε γυναίκες, με διαφορετικά βιώματα η μια απ’ την άλλη, εξιστορούν τις μάχες που χρειάστηκε να δώσουν, με τον εαυτό τους και με την κοινωνία, έχοντας ως μοναδικό ζητούμενό τους να καταφέρουν να είναι ευτυχισμένες. Απώτερος στόχος τους, να ζήσουν τη ζωή τους, όπως εκείνες την ονειρεύτηκαν.

Κείμενα: Χριστιάνα Αρτεμίου, Σκηνοθεσία: Μάριος Μεττής Μουσική διδασκαλία: Χριστίνα Γεωργίου, Σχεδιασμός φωτισμού: Ευριπίδης Δίκαιος Ερμηνεύουν: Πόπη Αβραάμ, Ανδρούλα Ηρακλέους, Πολυξένη Σάββα, Χριστίνα Κωνσταντίνου και Μυρσίνη Χριστοδούλου

Αύριο Δευτέρα 22 και Πέμπτη 25 Μαΐου, στις 20:30, στην Πύλη Αμμοχώστου στη Λευκωσία.

Είσοδος: €15 & €12 για μέλη της Accept.

Κρατήσεις: 70008242

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy