Ιστορική ημέρα στη Βρετανία – Ξεκινά ο εμβολιασμός κατά Covid-19

Σήμερα αναμένεται να ξεκινήσουν οι πρώτοι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού στη Βρετανία, την πρώτη χώρα που θα χρησιμοποιήσει το εμβόλιο που έχουν αναπτύξει οι Pfizer και BioNTech. Οι πρώτες δόσεις του εμβολίου που ανέρχονται στις 800.000 παραδόθηκαν την Κυριακή στη Βρετανία.

Ο υπουργός Υγείας της χώρας Ματ Χάνκοκ χαρακτήρισε την ημέρα αυτή ως «V Day», δηλαδή ως ημέρα νίκης.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, η Βρετανία ενέκρινε το εμβόλιο της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας Pfizer και της γερμανικής BioNTech. Στις δοκιμές, το εμβόλιο φαίνεται να έχει αποτελεσματικότητα της τάξης του 95%.

Nhs

Η Βρετανία έχει εξασφαλίσει 40 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου που μπορούν να καλύψουν 20 εκατομμύρια πολίτες. Οι εμβολιασμοί στη Βρετανία απευθύνονται σε άτομα άνω των 16 ετών. Τα εμβόλια δεν θα χορηγούνται μόνο σε νοσοκομεία, αλλά στο πρόγραμμα εμβολιασμού θα συμμετέχουν και ιδιώτες γιατροί, όπως και διάφορα κέντρα υγείας. Επίσης πληροφορίες αναφέρουν ότι η 94χρονη βασίλισσα Ελισάβετ και ο σύζυγός της πρίγκιπας Φίλιππος, 99 ετών, θα εμβολιαστούν σύντομα, χωρίς εντούτοις να το επιβεβαιώνει το Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.