«Ήταν εσκεμμένη η πυρκαγιά» καταγγέλλει ο Κοινοτάρχης Αγίου Αμβροσίου Λεμεσού

Σε κακόβουλη ενέργεια αποδίδει τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης, στην περιοχή Αγίου Αμβροσίου, ο κοινοτάρχης Στέλιος Γρηγορίου, ενώ την ίδια ώρα ο Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, Κώστας Χαμπιαούρης, διαβεβαιώνει ότι η Κυβέρνηση θα σταθεί αρωγός σε όσους έχουν υποστεί ζημιές.

Όπως είπε ο κ.Γρηγορίου, ο ίδιος ενημερώθηκε για την πυρκαγιά ενώ βρισκόταν στη Λεμεσό, και μέχρι να διανύσει την απόσταση προς το χωριό με το αυτοκίνητο του, η φωτιά είχε καλύψει έκταση περίπου δυο τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Δυο υποστατικά που χρησιμοποιούνται ως εξοχικές κατοικίες, πρόσθεσε, παραδόθηκαν στις φλόγες, ενώ κάτοικοι, οι οικίες των οποίων βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση από τα τρία μέτωπα της φωτιάς απομακρύνθηκαν προληπτικά.

Οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, που επιχειρούσαν στο πλαίσιο του σχεδίου «Ίκαρος 2», απέτρεψαν την επέκταση της φωτιάς σε μεμονωμένες κατοικίες και κτηνοτροφικά υποστατικά και κατάφεραν να την θέσουν υπό έλεγχο αργά το απόγευμα.

Ο κοινοτάρχης δηλώνει βέβαιος πως πρόκειται για εμπρησμό, αφού η φωτιά, όπως και η χθεσινή, ξεκίνησε από τον δρόμο.

«Ήταν εσκεμμένη η πυρκαγιά αυτή και χθες είχαμε πυρκαγιά και αυτή διαπιστώθηκε ότι ήταν εσκεμμένη», είπε.

Εν τω μεταξύ στον χώρο βρέθηκε ο Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, Κώστας Χαμπιαούρης, ο οποίος διαβεβαίωσε πως «οπωσδήποτε η Κυβέρνηση θα σταθεί αρωγός».

Τα επόμενα 24ωρα, συνέχισε, θα γίνει καταγραφή των ζημιών και εκεί και όπου πρέπει, η Κυβέρνηση θα στηρίξει τους πληγέντες.

Εξέφρασε δε τη λύπη του για το γεγονός ότι και φέτος αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με τις πυρκαγιές και ευχαρίστησε όλες τις υπηρεσίες, τους εθελοντές και όλους όσοι έχουν συμβάλει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Στο σημείο παραμένουν και θα παραμείνουν κατά τη διάρκεια της νύχτας πυροσβεστικές δυνάμεις, για τελικές κατασβέσεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.