Ήταν στην πρώτη γραμμή της μάχης του κορωνοϊού και τώρα αντιμέτωποι με την ανεργία


Σε στάση εργασίας κατέρχεται το προσωπικό του Νοσοκομείου Αναφοράς ως ένδειξης συμπαράστασης στους τρεις νοσηλευτές που βρίσκονταν για επτά μήνες στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στον κορωνοϊό και τώρα κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι, αφού δεν περιλαμβάνονται στις 145 προσλήψεις του ΟΚΥΠΥ.

Στο χώρο της διαμαρτυρίας μετέβη ο εκπρόσωπος του ΟκΥΠΥ Λάρνακας- Αμμοχώστου Γιώργος Καροτσάκης ο οποίος ανέφερε ότι ο Οργανισμός εξετάζει την περίπτωση των τριών νοσηλευτών, επισημαίνοντας και την ανθρωπιστική πτυχή του θέματος.

Όπως ανέφερε, σήμερα αναμένεται η στελέχωση του Νοσοκομείου Αναφοράς με επιπλέον 8 νοσηλευτές οι οποίοι μετακινήθηκαν από το νοσοκομείο Λάρνακας ενώ από βδομάδας αναμένεται στελέχωση με δύο πνευμονολόγους.

Στην εκδήλωση διαμαρτυρίας παρέστησαν εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων οι οποίοι κάλεσαν την πολιτεία να δικαιώσει τους τρεις νοσηλευτές οι οποίοι μένουν χωρίς δουλειά.

Σημειώνεται ότι οι τρείς νοσηλευτές, προ της πανδημίας εργάζονταν σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο και ανταποκρίθηκαν άμεσα στο διάταγμα επιστράτευσης νοσηλευτικού προσωπικού του Υπουργείου Υγείας αφήνοντας πίσω τις δουλειές τους.

Οι ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy. Ακολουθήστε μας και στο Google News