ΗΒ – Κορωνοϊός: Τέταρτη δόση εμβολίου για τους άνω των 75 ετών και τους ευπαθείς ενήλικες

Οι ευπαθείς πολίτες και όλοι οι κάτοικοι στο Ηνωμένο Βασίλειο άνω των 75 ετών θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν και τέταρτη δόση του εμβολίου κατά της COVID-19 την άνοιξη, ανακοίνωσε ο Βρετανός Υπουργός Υγείας Σάτζιντ Τζάβιντ.

Η απόφαση προσφοράς της τέταρτης δόσης ακολουθεί σχετική σύσταση από την Ενιαία Επιτροπή Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης.

Το σκεπτικό της απόφασης έγκειται στο ότι η ανοσία ακόμα και από την τρίτη δόση φθίνει με τον καιρό, με τους πιο ηλικιωμένους και τους πιο ευπαθείς, που είναι και πιο ευάλωτοι έναντι του κορωνοϊού, να έχουν κάνει την αναμνηστική δόση εδώ και μήνες, ορισμένοι ακόμα και τον Σεπτέμβριο του 2021.

Η πρόσθετη ενισχυτική δόση θα προσφερθεί λοιπόν σε περίπου 7 εκατομμύρια πολίτες, δηλαδή στους άνω των 75, στους τροφίμους οίκων ευγηρίας και στους ανοσοκατεσταλμένους κατοίκους της χώρας από 12 ετών και πάνω.

Σύμφωνα με τον κ. Τζάβιντ, θα συνεχίσει να εξετάζεται το κατά πόσο το πρόγραμμα χορήγησης της νέας ενισχυτικής δόσης θα πρέπει να επεκταθεί και σε άλλες ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες από το φθινόπωρο.

Στις ηλικίες από 18 και πάνω θα χορηγείται ως τέταρτη δόση το σκεύασμα είτε της Pfizer είτε της Moderna, ενώ στις ηλικίες 12-17 ετών θα δίνεται μόνο το εμβόλιο της
Pfizer.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy