Δεν ήξεραν τι ψήφιζαν στο Υπουργικό… δεν μας κάνουν για Πρόεδροι!

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

 

Η αναφορά του Νίκου Χριστοδουλίδη στη διακαναλική τηλεμαχία της περασμένης Πέμπτης, ότι σε περίπτωση εκλογής του θα προχωρήσει σε διορισμό συναγερμικών υπουργών στην κυβέρνηση και ότι δεν θα διασπαστεί ο ΔΗΣΥ, δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη από το εκλογικό σώμα. Είναι μια αναφορά που επιβεβαιώνει ότι ο κ. Χριστοδουλίδης παραμένει συναγερμικός, όπως και ο Αβέρωφ Νεοφύτου και ερίζουν ποιος μπορεί καλύτερα να είναι ο συνεχιστής της διακυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ.

Ο κ. Χριστοδουλίδης συμφώνησε πλήρως και με την τοποθέτηση του απερχόμενου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη αναφορικά με τις ευθύνες που φέρουν σε ό,τι αφορά το μεγάλο σκάνδαλο των «χρυσών» διαβατηρίων.

Ο κ. Χριστοδουλίδης, όπως και ο κ. Αναστασιάδης, δίνοντας ελαφρυντικά στον εαυτό τους, μας λένε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι δεν ήξεραν τι ψήφιζαν στο Υπουργικό Συμβούλιο! Συμμετείχαν και ψήφιζαν στο Υπουργικό Συμβούλιο, αλλά φταίνε μόνο εκείνοι που έφερναν τις εισηγήσεις… Διερωτόμαστε εάν οι κ.κ. Αναστασιάδης και Χριστοδουλίδης ψήφιζαν με κλειστά τα μάτια. Δεν είχαν ποτέ τους έστω και μια απορία για τι είδους επενδύσεις γίνονται στην Κύπρο από τους Ρώσους, Ουκρανούς, Μαλαισιανούς, Άραβες και άλλους που ζητούσαν την κυπριακή υπηκοότητα; Δεν είχαν έστω και μια απορία να διαβάσουν τα σημειώματα των συναδέλφων τους και να δουν ότι οι αιτήσεις προέρχονταν από δικηγορικά ή ελεγκτικά γραφεία, τα οποία έχουν συγγενικές σχέσεις με κάποια μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου; Μήπως είναι πιο πιθανόν να γνώριζαν και να μη μιλούσαν; Είναι λίγο δύσκολο να πιστέψουμε ότι οι Υπουργοί Εσωτερικών και Οικονομικών, που είχαν περισσότερη εμπλοκή στο θέμα των «χρυσών» διαβατηρίων, παραπλανούσαν τον Πρόεδρο, τον κ. Χριστοδουλίδη και άλλους υπουργούς και αποσπούσαν την έγκρισή τους για όλες ανεξαιρέτως τις πολιτογραφήσεις όπως και για άλλα θέματα, όπως ήταν ο Συνεργατισμός.

Οι κ.κ. Χριστοδουλίδης και Αβέρωφ υπερασπίζονται καθημερινά τη διακυβέρνηση ΔΗΣΥ και δηλώνουν συνεχιστές της… οπότε έχουν σοβαρό μερτικό ευθυνών για όλες τις σκανδαλώδεις υπουργικές αποφάσεις που λήφθηκαν.

Το διακύβευμα των προεδρικών εκλογών είναι είτε συνεχίζουμε με τις ίδιες πολιτικές και ψηφίζουμε Αβέρωφ ή Χριστοδουλίδη, είτε επιλέγουμε προοδευτική αλλαγή και στηρίζουμε μια έντιμη και αξιόπιστη ανεξάρτητη υποψηφιότητα, όπως είναι ο Α. Μαυρογιάννης, για πλήρη εξυγίανση της πολιτικής ζωής του τόπου και για προοδευτική αλλαγή.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.