Δεν…ήξεραν τίποτα στο ΔΗΣΥ για στήριξη από ΔΗΠΑ και ΕΛΑΜ ισχυρίζεται ο Δίπλαρος

Ο ΔΗΣΥ ούτε συμφώνησε ούτε μπήκε σε διάλογο με την ΔΗΠΑ δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο Αντιπρόεδρος του κόμματος Ευθύμιος Δίπλαρος.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ανέφερε ότι δεν ήταν ότι πιο εύκολο να υπάρξει συναίνεση στο παρά ένα μιας ψηφοφορίας, σημειώνοντας παράλληλα ότι για την εκλογή προέδρου της Βουλής απαιτούνται συνταγματικές ρυθμίσεις και αλλαγές στον εκλογικό νόμο.

Απέφυγε να απαντήσει κατά πόσον ο ΔΗΣΥ γνώριζε για τη στάση που θα τηρήσουν ΔΗΠΑ και ΕΛΑΜ σημειώνοντας ότι ο ΔΗΣΥ είχε από την πρώτη στιγμή καταθέσει υποψηφιότητα με καθαρό πρόσωπο μέχρι το τέλος της ψηφοφορίας.

Ο κ. Δίπλαρος απέρριψε τα περί απομόνωσης του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Παράλληλα σημείωσε ότι σήμερα προέχει να δούμε την επόμενη ημέρα καθώς όπως είπε, προέχει η προώθηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων και η διαχείριση του σχεδίου Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης.

Ζητά ενημέρωση από Σιζόπουλο ο Ευσταθίου

Ενημέρωση από τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ θα ζητήσει ο Αντιπρόεδρος του Κινήματος Κωστής Ευσταθίου για τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις ανάδειξης προέδρου της Βουλής στη βάση της πρότασης της ΔΗΠΑ.

Όπως δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ενημερώθηκε για το παρασκήνιο που προηγήθηκε της ψηφοφορίας μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο ίδιος είπε, γνώριζε ότι ετοιμαζόταν κάποιο κείμενο διακήρυξης ωστόσο δεν γνώριζε τι συζητήθηκε και αν κάποιοι υπαναχώρησαν.
Ο κ Ευσταθίου άφησε αιχμές για τη στάση που τήρησε η ΔΗΠΑ στο δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας διερωτόμενος πως πήγε από την μια άκρη στην άλλη, μέσα σε λίγα λεπτά.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.