Κ. Ανδρονίκου: Στην λεωφόρο Μακαρίου που ενώνει το Μενεού με το Κίτι το μεγαλύτερο πρόβλημα λόγω πλημμυρών

Μετρούν ζημιές και στο δήμο Δρομολαξιάς- Μενεού από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του Σαββατοκύριακου.

Μιλώντας στη μεσημβρινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο δήμαρχος Δρομολαξιάς- Μενεού Κύπρος Ανδρονίκου ανέφερε πως επί ποδός βρίσκονται τρία συνεργεία. Σημείωσε πως μέχρι στιγμής έχει καταγραφεί μεγάλο ποσοστό των ζημιών που υπέστησαν κατοικίες της περιοχής.

Κάλεσε ωστόσο τους πολίτες να ενημερώσουν τον δήμο για τυχόν ζημιές στις κατοικίες τους, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση. Σημείωσε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα από τις έντονες βροχοπτώσεις εντοπίστηκε στην κεντρική λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρείου που ενώνει το Μενεού με το Κίτι.

Σημείωσε πως είναι το χαμηλότερο σημείο της περιοχής και είναι υπό την αρμοδιότητα του τμήματος δημοσίων έργων. Όπως είπε, το καλοκαίρι έγιναν βοηθητικά αντιπλημμυρικά έργα τα οποία δούλεψαν χθες, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό για να αποφευχθούν τα προβλήματα που καταγράφηκαν. Πρόσθεσε ότι χθες καταγράφηκε τριπλάσιο ποσοστό βροχόπτωσης.

Ο Κύπρος Ανδρονίκου υπέδειξε ότι πρέπει να ενισχυθούν τα αντιπλημμυρικά έργα και να θωρακιστούν οικίες που πλημμυρίζουν εύκολα. Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι όσοι έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές θα αποζημιωθούν το συντομότερο δυνατό, προσθέτοντας ότι το θέμα των αποζημιώσεων θα τεθεί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου την Τετάρτη.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy