Κ.Ε: Ο ΠτΔ θα φέρει καλύτερο σχέδιο από αυτό του 2004

Τη διαβεβαίωση ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα φέρει ενώπιον του λαού ένα σχέδιο καλύτερο από αυτό του 2004, το οποίο και απέρριψε ο λαός, έδωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Sigma και απαντώντας στη θέση του κατοχικού ηγέτη, ότι η συμφωνία επί του περιουσιακού θα είναι εν ολίγοις χειρότερη για την ε/κυπριακή πλευρά, ο κ. Χριστοδουλίδης ξεκαθάρισε ότι το εδαφικό συζητήθηκε μόνο στο πλαίσιο του περιουσιακού και πιο συγκεκριμένα ως προς τα κριτήρια που πρέπει να διέπουν τη συμφωνία.

Δεν έχουν συμφωνηθεί περιοχές, είπε, ούτε έγινε ανταλλαγή χαρτών, όμως είναι παραδεκτό ότι πρέπει να υπάρξουν εδαφικές αναπροσαρμογές.

Αναφερόμενος στο θέμα της μετεξέλιξης της Κυπριακής Δημοκρατίας μετά τη λύση του κυπριακού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι αυτή δεν θα γίνει με μια απλή δήλωση, αλλά θα διασφαλίζεται με πολύ συγκεκριμένες πρόνοιες της λύσης του κυπριακού, οι οποίες θα είναι πολλές.

Τσίπρας: Ολοένα και πιο αναγκαία η λύση του Κυπριακού

Η λύση του κυπριακού καθίσταται ολοένα και πιο αναγκαία, υπό το φως των εξελίξεων στην περιοχή, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον παλαιστίνιο Πρόεδρο Μαχμούτ Αμπάς, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στη σημασία που έχει για την περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου, η δίκαιη και βιώσιμη επίλυση του Κυπριακού επί τη βάση των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι συζήτησαν και τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα ως πυλώνας σταθερότητας και ως γέφυρας διαλόγου και συνεργασίας στην περιοχή.

Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα «δεσμεύεται ενεργά για την προώθηση μιας λύσης δύο κρατών που θα διασφαλίζει την εγκαθίδρυση ενός βιώσιμου, ενιαίου εδαφικά, ανεξάρτητου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους επί τη βάση των συνόρων του 1967 και με πρωτεύουσα τα ανατολικά Ιεροσόλυμα, ενός κράτους που θα συνυπάρχει ειρηνικά και με ασφάλεια με το Ισραήλ».

Από την πλευρά του ο κ. Αμπάς ευχαρίστησε την Ελλάδα για την στήριξη της προς τους Παλαιστίνιους και τόνισε ότι η σημερινή ευκαιρία είναι η τελευταία για να υπάρξει ειρήνευση στην περιοχή και επίλυση του Παλαιστινιακού.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy