Απαγόρευση της διέλευσης μηχανοκινήτων οχημάτων από την πλατεία Ελευθερίας αποφάσισε κατά την ψεσινή του συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο Λευκωσίας.

Όπως ανέφερε στον Άστρα ο δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης τα μόνα τροχοφόρα που θα δικαιούνται να χρησιμοποιούν την πλατεία, θα είναι τα ποδήλατα.
Ξεκαθάρισε ακόμα ότι σε έκτακτες περιπτώσεις θα επιτρέπεται η διέλευση ασθενοφόρων ή οχημάτων της πυροσβεστικής ή άλλων ομάδων διάσωσης.

Ο δήμαρχος Λευκωσίας παρουσιάστηκε σίγουρος ότι με την απόφαση για μη διέλευση από την πλατεία μηχανοκινήτων οχημάτων δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα στην τροχαία κίνηση, ιδιαίτερα είπε, όταν θα ολοκληρωθούν και τα έργα στην λεωφόρο Ομήρου.

Ο κ. Γιωρκάτζης είπε ότι το μέτρο θα ισχύσει από την ημέρα που θα δοθεί στους δημότες η πλατεία.

Απαντώντας σε ερώτηση κι εκφράζοντας προσωπική άποψη, είπε ότι ο ίδιος θα ήθελε να παραδοθεί ολόκληρο το έργο την ημέρα των εγκαινίων, λέγοντας ότι δεν είναι σίγουρος πότε αυτά θα γίνουν.

Στο επίπεδο της τάφρου, απομένουν ακόμα κάποιες λεπτομέρειες για να ολοκληρωθεί, όπως ο φωτισμός, τοποθέτηση μαρμάρων και ο εσωτερικός χώρος των καφετεριών.