Κ.Κώστα: Δεν μπορούν οι εταιρείες καυσίμων να συνεχίζουν να κλέβουν τον κόσμο

Δεν υπάρχει πολιτική βούληση από μέρους της κυβέρνησης για να ελέγξει την κατάσταση με τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων και την αισχροκέρδεια τόνισε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Κώστα.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ επισήμανε ότι η κατάσταση με την αισχροκέρδεια έχει ξεφύγει, η κυβέρνηση κλείνει τα μάτια της και δεν προβαίνει σε ελέγχους. Τόνισε ακόμα ότι δεν μπορούν οι εταιρείες καυσίμων να συνεχίζουν να κλέβουν τον κόσμο, υπό την κάλυψη της κυβέρνησης.

Ο κ. Κώστα ανέφερε ότι πρατηριούχοι τους παίρνουν τηλέφωνο ανώνυμα και τους λένε ότι, όταν έρθει πλοίο στο λιμάνι με φορτίο καυσίμων με ψηλές τιμές, οι εταιρείες λένε στους πρατηριούχους να αυξήσουν τις τιμές τους.


Υπέδειξε μάλιστα ότι ο έλεγχος πρέπει να γίνεται όταν φτάνει το φορτίο στα πρατήρια.

Ανέφερε ότι παρόλο που εδώ και 2,5 μήνες η τιμή του πετρελαίου είναι γύρω στα 100-110 δολάρια το βαρέλι, στην Κύπρο μέσα σε πέντε μέρες η τιμή του πετρελαίου κίνησης ανέβηκε δυο φορές. Αντίστοιχη αύξηση, σημείωσε, καταγράφηκε και στη βενζίνη.

Ο κ. Κώστα ανέφερε ακόμα ότι ο κόσμος είναι απηυδισμένος από την αδιαφορία της κυβέρνησης να ελέγξει την κατάσταση και από την αισχροκέρδεια εκ μέρους των εταιρειών.


Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι πριν την σύσκεψη της Παρασκευής στο Προεδρικό για την ακρίβεια, θα υπάρξει μείωση στις τιμές των καυσίμων.

Πρόεδρος Παγκύπριας Ένωσης Καταναλωτών: Σε όλο το φάσμα της αγοράς υπάρχει αισχροκέρδεια

Σε όλο το φάσμα της αγοράς υπάρχει αισχροκέρδεια ανέφερε ο Πρόεδρος της παγκύπριας ένωσης καταναλωτών και ποιότητας ζωής, Λουκάς Αριστοδήμου.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ, ανέφερε ότι υπάρχει σκοταδισμός και καθόλου διαφάνεια σχετικά με τον υπολογισμό στις τιμές των καυσίμων. Εξέφρασε μάλιστα αμφιβολία για το αν γίνονται έλεγχοι στην ποιότητα των καυσίμων.


Επίσης ο κ. Αριστοδήμου σημείωσε ότι οι εκπρόσωποι των καταναλωτών δεν κλήθηκαν να παραστούν στην σύσκεψη της Παρασκευής για αντιμετώπιση των πληθωριστικών τάσεων που παρατηρούνται λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο δεν είναι σωστό.

Ανέφερε μάλιστα ότι ο Υπουργός Οικονομικών δεν απάντησε στην επιστολή που απέστειλαν πριν 2-3 μήνες προκειμένου να προγραμματιστεί συνάντηση με εκπροσώπους των καταναλωτών.

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.