Κ.Κώστα: Ο κόσμος έχει γονατίσει – Στη Βουλή η πρόταση ΑΚΕΛ για πλαφόν στα καύσιμα

Ο κόσμος γονάτισε, είναι σε απόγνωση και δεν αντέχει άλλο, τόνισε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Κώστα, σχολιάζοντας την νέα αύξηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανικανότητα και προχειρότητα. Σημείωσε ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, μέχρι το τέλος του χρόνου θα διπλασιαστεί η αύξηση στην τιμή του ρεύματος.

Πρόσθεσε ότι για φθηνό ηλεκτρικό ρεύμα θα έπρεπε να υπάρχει φυσικό αέριο για ηλεκτροπαραγωγή ούτως ώστε να αποφευχθεί η αγορά μαζούτ και να μην πληρώνει η Κύπρος 200 εκ. ευρώ το χρόνο για τις εκπομπές ρύπων.

Ο κ. Κώστα σημείωσε ότι οι κυβερνώντες υπέγραψαν συμβόλαιο από τον Ιανουάριο του 2020 για κατασκευή μονάδας για φυσικό αέριο με σκοπό την ηλεκτροπαραγωγή, λέγοντας ότι δεν μπήκε ούτε στύλος, ούτε έγινε οποιαδήποτε εργασία εδώ και δυο χρόνια.

Ενώπιον της Βουλής η πρόταση νόμου του ΑΚΕΛ για πλαφόν στα καύσιμα

Την ελπίδα ότι θα περάσει σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση νόμου του ΑΚΕΛ, με την οποία, δίδεται στον εκάστοτε Υπουργό Ενέργειας το επιπρόσθετο εργαλείο για εισαγωγή πλαφόν, στην τιμή πώλησης των πετρελαιοειδών, εξέφρασε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Κώστα.

Στο μικροσκόπιο της Ολομέλειας θα τεθεί και το τροποποιητικό νομοσχέδιο με το οποίο διευρύνεται ο κατάλογος προϊόντων στα οποία θα μπορεί η Υπουργός Εμπορίου να θέτει πλαφόν, λόγω αισχροκέρδειας και ειδικών συνθηκών.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ εξέφρασε την ελπίδα να μην αναπέμψει την πρόταση ο πρόεδρος Αναστασιάδης σε περίπτωση που εγκριθεί.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι το ΑΚΕΛ ετοιμάζει πρόταση νόμου για φορολόγηση των απροσδόκητων κερδών.

Σημείωσε ότι είναι εκατοντάδες τα εκατομμύρια που θα βγάλει η κυβέρνηση και τα οποία δεν θα είχε προϋπολογίσει, λόγω των αυξήσεων σε ρεύμα και κυρίως σε καύσιμα.

Όπως είπε, τα μη υπολογιζόμενα λεφτά μπορεί να κυμανθούν μέχρι και το 1 δις.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.