Κ. Κούσιος: Φιλοδοξία μου να ολοκληρώσω το έργο της Ζέτας Αιμιλιανίδου

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρίσταται στην τελετή διορισμού του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Κυριάκου Κούσιο, του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω Πέτρου Δημητρίου και του Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου Παντελή Παντελίδη, Λευκωσία 27 Ιουνίου 2022.

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Ο Κυριάκος Κούσιος ανέλαβε σήμερα καθήκοντα Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σε διαδοχή της εκλιπούσας Ζέτας Αιμιλιανίδου, σημειώνοντας ότι φιλοδοξία του είναι να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το έργο της.

Διαβάστε επίσης:

Το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Εργασίας ανέλαβε ο Κυριάκος Κούσιος 

Παραλαμβάνοντας το Υπουργείο από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εργασίας Γιάννη Καρούσο έπλεξε το εγκώμιο της Ζέτας Αιμιλιανίδου και είπε ότι άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα της στο Υπουργείο και έκανε έργο τις διακηρύξεις του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Φιλοδοξία μου, είπε, είναι να συνεχίσω και να ολοκληρώσω το έργο της ενώ σημείωσε ότι παραμένουν πολλά θέματα ανοικτά, όπως π.χ. το συνταξιοδοτικό, θέματα ξένων εργατών. Συνέχισε λέγοντας ότι έρχονται δύσκολες στιγμές λόγω των διεθνών εξελίξεων, του πληθωρισμού, του πολέμου στην Ουκρανία, και τόνισε ότι πρέπει να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και η εργασιακή ειρήνη. Πρόσθεσε ότι προς την κατεύθυνση αυτή θα συνεργαστεί με τους κοινωνικούς εταίρους, τον Γενικό Διευθυντή, τους Διευθυντές και το προσωπικό του Υπουργείου για να ολοκληρωθεί το έργο της Ζέτας Αιμιλιανίδου.

Το μνημόσυνο που οφείλουμε στη Ζέτα Αιμιλιανίδου είναι να ολοκληρώσουμε το έργο της, είπε.

Είπε ακόμα ότι «όλοι γνωρίζουμε ότι έρχονται δύσκολες στιγμές», για να συμπληρώσει πως «ο πόλεμος στην Ουκρανία και ο πληθωρισμός θα έχουν αλυσιδωτές επιπτώσεις».

«Πρέπει να διασφαλίσουμε», είπε, «τις θέσεις εργασίας. Πρέπει να διασφαλίσουμε την εργασιακή ειρήνη μέσα από διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους, μέσα από συναντίληψη».

Διαβεβαίωσε ότι θα συνεργαστεί με τους κοινωνικούς φορείς, με τον Γενικό Διευθυντή, τους Διευθυντές και το προσωπικό του Υπουργείου Εργασίας, ώστε να ολοκληρώσουν το έργο της Ζέτας Αιμιλιανίδου.

Παραδίδοντας το Υπουργείο στον Κυριακό Κούσιο, ο κ. Καρούσος είπε πως ανέλαβε χρέη Υπουργού Εργασίας για λίγες μέρες και ότι αυτό που έχει διαπιστώσει είναι πως το συγκεκριμένο Υπουργείο «λειτουργεί πάνω σε γερά θεμέλια».

«Έχει κτίσει η Ζέτα Αιμιλιανίδου και η σφραγίδα της είναι εδώ στο Υπουργείο», ανέφερε ο κ. Καρούσος.

Είπε ότι παραδίδοντας το Υπουργείο στον Κυριάκο Κούσιο δεν έχει αμφιβολία ότι θα ανταπεξέλθει και με το χαρακτήρα και το δυναμισμό του.

Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο Κυριάκος Κούσιος θα πετύχει και θα ολοκληρώσει το έργο, που ξεκίνησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τη Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Εξέφρασε, τέλος, τις ευχαριστίες του προς το προσωπικό και τη Διεύθυνση του Υπουργείου Εργασίας, που τον στήριξαν αυτές τις ημέρες, για να συνεχίσει η λειτουργία του Υπουργείου.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.