Θα είναι ολέθριο λάθος του προέδρου Αναστασιάδη να αναπέμψει το νόμο για τις εκποιήσεις και θα ρεζιλέψει την κυπριακή κοινωνία ανέφερε ο πρόεδρος του συνδέσμου προστασίας δανειοληπτών.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο Κώστας Μελάς υπέδειξε ότι πρέπει να σταματήσει η κινδυνολογία και τα παραμύθια. Διερωτήθηκε δε γιατί κάποιοι φοβούνται τον έλεγχο του δικαστηρίου που θα διαπιστώνει αν οι τράπεζες προχωρούν στις αναδιαρθρώσεις.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο Κώστας Μελάς είπε ότι περιμένει όπως έχει σήμερα συνάντηση με τον πρόεδρο Αναστασιάδη, σημειώνοντας ότι το θέμα των εκποιήσεων είναι πολύ σημαντικό και δεν πρέπει να γίνονται οι διαδικασίες που εισηγούνται κάποιοι χωρίς λόγο και ουσία.

Ο κ. Μελάς έκανε επίσης λόγο για δεκάδες οι υποθέσεις εκποιήσεων. Απέρριψε και το επιχείρημα ότι οι δανειολήπτες θα πηγαίνουν δικαστήριο, τονίζοντας ότι και τώρα οδηγούνται ενώπιον δικαστηρίου.

“Το κόμμα θα δώσει μάχη για προστασία των ευάλωτων ομάδων”

Ότι έχει να κάνει με τις τράπεζες για την προστασία και την προώθηση των δικών τους συμφερόντων, η κυβέρνηση έρχεται με τη μορφή του κατεπείγοντος πιέζοντας τα πράγματα και προκαλεί σκηνικό πανικού για τους πολίτες με στόχο να προχωρά η ψήφιση, κάτι που θα κάνει και τώρα με την αναπομπή των νόμων για αναστολή των εκποιήσεων τόνισε ο Στέφανος Στεφάνου.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ επισήμανε ότι το κόμμα του θα δώσει τη μάχη για προστασία των ευάλωτων ομάδων με στοχευμένο τρόπο. Όπως είπε χαρακτηριστικά τις οκέλλες με τις πισίνες τις προστατεύει ο Αβέρωφ Νεοφύτου και ο ΔΗΣΥ. Το ΑΚΕΛ, επισήμανε, προστατεύει τους πολίτες που έκτισαν ένα σπίτι και με την οικονομική κρίση δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους και να μπουν σε βιώσιμη αναδιάρθρωση.

Επίσης, ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να δημιουργείται το φαινόμενο των αστέγων που προκύπτει από την πολιτική της κυβέρνησης Αναστασιάδη.

Ο βασικός στόχος είναι να μην παρεμποδίζονται οι τράπεζες να προχωρήσουν σε διαδικασίες εκποιήσεων εκεί και όπου δικαιολογείται αλλά δεν θα επιτρέψουν να συνεχιστεί η τραπεζική αυθαιρεσία σε βάρος των πολιτών ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος.

“Oι τράπεζες έπρεπε να λειτουργήσουν με μεγαλύτερη κοινωνική ευαισθησία”

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ, τόνισε ότι οι τράπεζες έπρεπε να λειτουργήσουν με μεγαλύτερη κοινωνική ευαισθησία και να μην προχωρούν με αυτό τον τρόπο της αυθαιρεσίας και του εκβιασμού που στις πλείστες των περιπτώσεων παραβιάζονται και τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών. Πρόσθεσε ότι την αυθαιρεσία των τραπεζών κάποιοι την έδωσαν μέσα από τους νόμους που ψήφισαν.