Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα έχει ξεκαθαρίσει τις «κόκκινες γραμμές» της απέναντι στην Τουρκία

Να επιλέξει τον δρόμο του ουσιαστικού διαλόγου κάλεσε την Τουρκία ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Υπουργικό Συμβούλιο το πρωί της Τρίτης.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η ελληνική πλευρά έχει ξεκαθαρίσει τις «κόκκινες γραμμές της» αλλά και τη φιλική της διάθεση προς τον τουρκικό λαό.

«Η άλλη όχθη μπορεί να επαναλαμβάνει μονότονα τα ψέματα και τις απειλές της. Σε αυτό το γαϊτανάκι, όμως, έχει μείνει μόνη. Εμείς μένουμε με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση στις καθαρές μας θέσεις με την ισχύ του Διεθνούς Δικαίου, την επιφυλακή των Ενόπλων Δυνάμεών μας, τη συμπαράσταση των συμμάχων μας», είπε.


«Εδώ τα πολλά λόγια είναι πράγματι φτώχεια -όπως λέει και η παροιμία- και ίσως είναι καιρός να ασχοληθούν με αυτήν την φτώχεια και όσοι λένε πολλά», τόνισε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Παράλληλα, κάλεσε την τουρκική κυβέρνηση «αντί για τις πύρινες λέξεις να επιλέξει επιτέλους τις δημιουργικές πράξεις και τον δρόμο του ουσιαστικού διαλόγου. Απέναντί τους, άλλωστε, δεν έχουν μόνο την Ελλάδα, έχουν ολόκληρη την Ευρώπη, αλλά και τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.