Κ. Οζερσάι: Εχει σημασία πώς θα είναι η συνεργασία για τους φυσικούς πόρους

Το βασικό μας όραμα είναι να καθίσουν όλοι παίκτες στην περιοχή και να προχωρήσουν σε μια συνεργασία όσον αφορά τον διαμοιρασμό των φυσικών πόρων, ανέφερε ο «υπεξ» και υποψήφιος «πρόεδρος», Κουντρέτ Οζερσάι λέγοντας ότι η κοινή άσκηση της Ελλάδας και των Ε/κ με την Γαλλία και την Ιταλία είναι μια επίδειξη δύναμης που υπερβαίνει τις πραγματικές δικές τους δυνάμεις.

Σε συνέντευξή του στο τουρκικό κανάλι NTV, ο κ. Οζερσάι ανάφερε ότι ακόμα και αν είναι σωστή η συνεργασία για τους φυσικούς πόρους στην περιοχή, σημαντικό είναι το πώς θα γίνει. Έφερε ως παράδειγμα την δήλωση του γαλλικού ΥΠΑΜ υπέρ της συνεργασίας και του διαλόγου στην περιοχή, την ίδια ώρα όμως κάνει – όπως είπε – κοινή στρατιωτική άσκηση με την Ιταλία, την Ελλάδα και τους Ε/κ, ενάντια στην Τουρκία και τους άλλους παράγοντες στην περιοχή. Αυτό που χρειάζεται είναι θετική συνεργασία με όλους τους περιφερειακούς παράγοντες με τρόπο που θα αυξάνει την αλληλοσύνδεση και τις αμοιβαίες σχέσεις, πρόσθεσε.

Δίνουμε το μήνυμα ότι θα αποτρέψουμε τη δημιουργία μιας πραγματικής κατάστασης – τετελεσμένων, λειτουργώντας στο πεδίο, πρόσθεσε ο Οζερσάι λέγοντας ότι η Τουρκία και οι Τ/κ είναι πλέον στην εξίσωση εκδίδοντας άδειες, κάνοντας έρευνες και γεωτρήσεις, με Navtex. Γι αυτό, υποστήριξε, η Ελλάδα και οι Ε/κ προσπαθούν να αλλάξουν αυτή την προσπάθεια ν’ αλλάξουν αυτή την ισορροπία δείχνοντας υπέρμετρη δύναμη, παραπάνω από την πραγματικά δική τους.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy