Κ.Παπαστυλιανού για Τοπικό Σχέδιο Ακάμα: Σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον από ορισμένα αντισταθμιστικά μέτρα

Διορθώθηκαν μεν τα κακώς έχοντα στο Τοπικό Σχέδιο Ακάμα, αλλά ορισμένα αντισταθμιστικά μέτρα φαίνεται να προκαλούν σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον, τόνισε ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Κύπρου.

Ο Κλείτος Παπαστυλιανού δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ότι δεν υπήρξαν μελέτες για αντισταθμιστικά μέτρα, με αποτέλεσμα να καταστρατηγείται το πνεύμα και οι διατάξεις των εθνικών νομοθεσιών και των κοινοτικών οδηγιών για διατήρηση της φύσης.

Σημείωσε πως στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Ακάμα θα δημιουργηθούν 11 κόμβοι εξυπηρέτησης επισκεπτών, ένας εξ αυτών στον νότιο κόμβο της Λάρας.

Όπως είπε, στην περιβαλλοντική έγκριση του σχεδίου υπάρχει σαφής όρος ότι πέραν από το αναψυκτήριο και το στέγαστρο για τη στάση λεωφορείου, προστίθεται πρόνοια για τοποθέτηση μέχρι 250 ομπρελών και κρεβατιών θαλάσσης χωρίς περιβαλλοντική μελέτη και κατά παράβαση όρου που λέει ότι δεν πρέπει να γίνει επέκταση του κόμβου αυτού.

Ο κ. Παπαστυλιανού τόνισε ότι το πρόβλημα έγκειται στο ότι η Γενική Διεύθυνση του Υπουργείου Γεωργίας που υπέγραψε γνωματεύσεις και εκθέσεις φαίνεται να διαπράττει το ίδιο λάθος για πολλοστή φορά.

Διερωτήθηκε αν αντιλαμβάνονται στο Υπουργείο τι γράφουν και τι υπογράφουν και ότι ακόμη βρίσκονται αντιμέτωποι με ισχύουσες διαδικασίες παράβασης που βρίσκονται ένα βήμα πριν την παραπομπή τους στο δικαστήριο της ΕΕ.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy