Καδής: Οι υποψίες στρέφονται προς πρόσωπα που δραστηριοποιούνται οικονομικά στην περιοχή

Οι αρχές έχουν υπόψη τους ποιοι ενδέχεται να ενέχονται για τις χθεσινές πυρκαγιές στον Ακάμα, δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας.Οι αρχές έχουν υπόψη τους ποιοι ενδέχεται να ενέχονται για τις χθεσινές πυρκαγιές στον Ακάμα, δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας.

Διαβάστε επίσης: Υπό πλήρη έλεγχο η μεγάλων διαστάσεων πυρκαγιά στον Ακάμα – Μία σύλληψη

Οργανωμένο σχέδιο για την καταστροφή του Ακάμα – Τι σημειώνει ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών

Μιλώντας στην Πρωινή Έκδοση του Άστρα είπε ότι οι υποψίες στρέφονται προς πρόσωπα που δραστηριοποιούνται οικονομικά στην περιοχή και θεωρούν ότι θα χάσουν τα συμφέροντα τους όταν ρυθμιστεί το θέμα του Ακάμα.

Ο Υπουργός γνωστοποίησε ότι σήμερα πραγματοποιούνται δύο συσκέψεις. Η μία είναι της Συμβουλευτικής Επιτροπής Διαχείρισης του Ακάμα που παρακολουθεί όλα τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη για τη δημιουργία του εθνικού δασικού πάρκου.

Ο κ. Καδής διαπιστώνει ότι μπαίνει μια τάξη στο θέμα και ίσως είναι αυτό που δεν θέλουν ορισμένοι.

Πρόσθεσε ότι χρειάζεται να γίνουν προσεκτικές ενέργειες και βρίσκονται σε εξέλιξη μελέτες για υλοποίηση όλων των έργων μέχρι το 2022 που θα πρέπει να λειτουργήσει το εθνικό πάρκο.

Το σχέδιο για τη διαχείριση του εθνικού δασικού πάρκου έχει κλείσει, ενώ παραμένει σε εκκρεμότητα το τοπικό σχέδιο για τον Ακάμα, το οποίο είναι υπό την ευθύνη του Υπουργείου Εσωτερικών και το οποίο θα ορίσει τις ζώνες για την ευρύτερη περιοχή.