Καδής: Προτεραιότητα η προαγωγή και διατήρηση ενός ασφαλούς σχολικού περιβάλλοντος

Κεντρικός στόχος της Εθνικής Στρατηγικής για αντιμετώπιση της βίας και του σχολικού εκφοβισμού είναι η προαγωγή και η διατήρηση ενός ασφαλούς σχολικού περιβάλλοντος, στο οποίο κάθε μαθητής θα συμμετέχει ενεργά στη σχολική ζωή και στην εκπαιδευτική διαδικασία, ανεξάρτητα από ιδιαιτερότητες που σχετίζονται με χαρακτηριστικά όπως φύλο, χρώμα/εμφάνιση, εθνικότητα, κοινότητα ή θρησκευτική ομάδα, καθεστώς παραμονής στη χώρα, καταγωγή, θρησκευτικές ή άλλες πεποιθήσεις, αναπηρία, ηλικία, σεξουαλικό προσανατολισμό, ταυτότητα φύλου, γλώσσα, προφορά, συνήθειες, επάγγελμα, κοινωνικοοικονομική κατάσταση ή κουλτούρα.

Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής σε χαιρετισμό την Τρίτη στη συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα ενάντια στο σχολικό εκφοβισμό, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ. Ο κ. Καδής είπε πως η η Εθνική Στρατηγική θα προάγει επίσης στάσεις και δεξιότητες, διασφαλίζοντας την ισότητα των φύλων, καθώς και την προστασία της συναισθηματικής, ψυχολογικής και σωματικής ευημερίας των μαθητών.

Ο Υπουργός διαβεβαίωσε πως η πρόληψη και η αντιμετώπιση της βίας και του σχολικού εκφοβισμού αποτελούν σημαντική προτεραιότητα για το Υπουργείο, το οποίο καλείται να αναλάβει σημαντικό και πολυεπίπεδο ρόλο αλλά και να ανταποκριθεί άμεσα, στηρίζοντας κάθε σχολική μονάδα που βρίσκεται αντιμέτωπη με τέτοια θλιβερά περιστατικά όπου θύτες και θύματα είναι τα ίδια τα παιδιά.


Τόνισε πως για να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, έχουν εντατικοποιηθεί οι προσπάθειες, οι οποίες επικεντρώνονται στην εφαρμογή ποικίλων επιστημονικών προγραμμάτων και στοχευμένων δράσεων από εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό και με υλοποίηση δραστηριοτήτων πρωτογενούς πρόληψης, οι οποίες απευθύνονται σε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές στο πλαίσιο μιας ολιστικής προσέγγισης του κοινωνικού αυτού προβλήματος.

Εξάλλου η Πρόεδρος του ΔΣ της Ελληνικής Τράπεζας Ειρένα Γεωργιάδου, η οποία ενώνει δυνάμεις με το Υπουργείο στον αγώνα κατά του σχολικού εκφοβισμού με την εκστρατεία «ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΕ», ανέφερε πως ο στόχος είναι κοινός και κανένα παιδί θύμα σχολικού εκφοβισμού δεν πρέπει να είναι πλέον μόνο του, προσθέτοντας ότι το φαινόμενο είναι ανησυχητικό , βρίσκεται σε έξαρση και αφορά όλους μας.

Επίσημος Πρεσβευτής της εκστρατείας θα είναι ο καλλιτέχνης Αντώνης Ρέμος, ο οποίος μεταξύ άλλων θα πραγματοποιήσει τρεις συναυλίες τον Ιούνιο, στη Σχολή Τυφλών στα πλαίσια της εκστρατείας ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΕ.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.