Καδής: Υπάρχουν ικανοποιητικές ποσότητες αποθεμάτων σιτηρών – Έρχονται νέες αυξήσεις στις τιμές

Η απόφαση της Ρωσίας να αναστείλει τη συμμετοχή της στη συμφωνία για την εξαγωγή σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, προκαλεί προβλήματα σε πολλές χώρες του κόσμου με τον Υπ. Γεωργίας να δηλώνουν ότι υπαρχουν ικανοποιητικές ποσότητες αποθεμάτων σιτηρών και δεν αναμένεται η Κύπρος να αντιμετωπίσει πρόβλημα τους επόμενους μήνες.

Μιλώντας στο τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ, ο κύριος Καδής είπε ότι η Κύπρος απο τις αρχές του καλοκαιριού προχώρησε στην εισαγωγή 37 χιλιάδων τόνων σιτηρών.

Πρόσθεσε ότι οι ποσότητες αυτές παραμένουν ακόμα στις αποθήκες και αν προκύψει ανάγκη θα διατεθούν στην αγορά και θα γίνουν νέες εισαγωγές.

Επεσήμανε ωστόσο ότι αναμένεται να υπάρξει αύξηση στις τιμές διάθεσης των σιτηρών, αφού δεν μπορεί να γίνει παρέμβαση στην αγορά.

Η απόφαση της Ρωσίας να αναστείλει τη συμμετοχή της στη συμφωνία για την εξαγωγή σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, προκαλεί προβλήματα σε πολλές χώρες του κόσμου.

Η συμφωνία υπεγράφη στις 22 Ιουλίου στην Τουρκία, με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ και έκτοτε έχουν εξαχθεί από την Ουκρανία πολλά εκατομμύρια τόνοι σιταριού, αραβόσιτου, ηλιελαίου, βρώμης και σόγιας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy