Μείωση 40% διεθνώς στις τιμές καυσίμων, 10% στην Κύπρο

Ερμαιο ολιγοπωλιακών και κερδοσκοπικών αυθαιρεσιών οι καταναλωτές

Μπορεί οι τιμές των καυσίμων στην Κύπρο να έχουν μειωθεί τις τελευταίες μέρες δίνοντας μικρές οικονομικές ανάσες στα νοικοκυριά, όμως αυτές δεν είναι ικανοποιητικές αν συγκριθούν με την κατρακύλα των τιμών που σημειώνονται στη διεθνή αγορά.

Το γεγονός ότι η ανάλογη προσαρμογή στην Κύπρο γίνεται με μεγάλη καθυστέρηση, διαπιστώνεται από όλους τους φορείς ακόμη και από τον Υπουργό Ενέργειας ο οποίος επανέλαβε και χθες, όπως πριν ένα περίπου μήνα στη Βουλή ότι γίνονται σκέψεις να βελτιωθεί η κατάσταση.

Την εκμετάλλευση του Κύπριου καταναλωτή επισημαίνει και ο Γενικός Ελεγκτής στην ετήσια έκθεση του ο οποίος υποδεικνύει ότι δεν διεξάγεται έλεγχος των τιμών, ενώ το ΑΚΕΛ καλεί το Υπουργείο Εμπορίου και Επιτροπή Ανταγωνισμού να παρέμβουν άμεσα. Χθες οι τιμές μειώθηκαν κατά περίπου 1,5 σεντ το λίτρο. Σ

υγκεκριμένα, η τιμή της βενζίνης μειώθηκε κατά περίπου 1,2 σεντ το λίτρο και κατά 1,5 -1,6 σεντ το λίτρο μειώθηκε η τιμή στα είδη πετρελαίου. Α

πό χθες οι τιμές της αμόλυβδης 95 οκτανίων διαμορφώθηκε στα €1,318 των 98 €1,345, το πετρέλαιο κίνησης €1,338, θέρμανσης €0,901 και το καθαρό πετρέλαιο €0,967.

Εκτενέστερα αύριο στη Χαραυγή