Και άλλες κοινότητες αντιδρούν στο κλείσιμο καταστημάτων της πρώην Συνεργατικής

Μετά την κοινότητα Λυμπιών και ο δήμος Δρομολαξιάς – Μενεού και οι κοινότητες Ξυλοφάγου και Φρενάρου

Μετά την κοινότητα Λυμπιών και ο δήμος Δρομολαξιάς – Μενεού και οι κοινότητες Ξυλοφάγου και Φρενάρου προχωρούν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας για το κλείσιμο των καταστημάτων της Συνεργατικής.


Ο δήμαρχος Κύπρος Ανδρονίκου ανέφερε στον Άστρα ότι στις 16 Σεπτεμβρίου, στις 10 το πρωί θα διοργανωθεί εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα της πρώην Συνεργατικής με τη συμμετοχή του Δήμου, όλων των κομμάτων και οργανωμένων φορέων του δήμου. Τόνισε ότι επηρεάζονται τέσσερεις κοινότητες και ότι τα καταστήματα γειτονικών περιοχών δεν θα μπορούν να εξυπηρετήσουν τον κόσμο, όπως δεν θα μπορούν να εξυπηρετήσουν ούτε οι κινητές μονάδες.

Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας θα γίνουν και στην κοινότητα της Ξυλοφάγου, με τον πρόεδρο των Λαϊκών Οργανώσεων Γιώργο Ιουλιανό να δηλώνει ότι έχουν αναλάβει την πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση εκδήλωσης διαμαρτυρίας. Ο κ. Ιουλιανός είπε ότι η Συνεργατική θα λειτουργεί μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου και ότι το κλείσιμο του καταστήματος επηρεάζει χιλιάδες ανθρώπους, ιδιαίτερα συνταξιούχους, οι οποίοι θα υποχρεώνονται να μεταβαίνουν στην Ορμήδεια για να εξυπηρετούνται. Διερωτήθηκε ωστόσο αν τα καταστήματα τα οποία θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν στην περιοχή θα έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν.

Είπε ακόμη ότι ούτε οι κινητές τραπεζικές μονάδες θα μπορέσουν να εξυπηρετήσουν.
Ο πρώην πρόεδρος της ΣΠΕ Φρενάρους Θεόδωρος Μάρκου γνωστοποίησε ότι και στη δική του κοινότητα ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις, ενώ κατάγγειλε ότι αφαιρέθηκαν από το κτίριο της Συνεργατικής πίνακες ζωγραφικής του Λευτέρη Οικονόμου και κανένας δεν γνωρίζει που βρίσκονται.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.