Και δεύτερο κρούσμα κορονοϊού στην ΕλλάδαΘετικό στον κορονοϊό βρέθηκε και το παιδί της 38χρονης από τη Θεσσαλονίκη που διαγνώσθηκε ως «ασθενής μηδέν» του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Το παιδί νοσηλεύεται στο νοσοκομείο όπου είναι και η μητέρα του σε απομόνωση, ενώ είναι σε καλή κατάσταση όπως και η μητέρα του και έχει παρουσιάσει ήπια συμπτώματα.

Σημειώνεται πως το παιδί είχε πάει στο σχολείο για τουλάχιστον δύο ημέρες (Δευτέρα και Τρίτη) μετά την επιστροφή της μητέρας του από το Μιλάνο, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να έχουν εκτεθεί κι άλλα άτομα στον ιό.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας της Ελλάδας, που υπεγράφη χθες Τετάρτη, το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης (το οποίο είναι και το σχολείο του παιδιού) παρέμεινε κλειστό, σήμερα Πέμπτη.

Ύποπτο κρούσμα στη Λαμία

Από τα Καμένα Βούρλα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λαμίας ύποπτο κρούσμα για κορονοιό, όπως αναφέρει το Star Κεντρικής Ελλάδας.

Ο ασθενής επισκέφτηκε ιδιώτη γιατρό με συμπτώματα ίωσης και ο γιατρός έκρινε απαραίτητο να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο για να υποβληθεί σε περαιτέρω έλεγχο αφού πρόσφατα επέστρεψε από ταξίδι στη Βουδαπέστη.