Η μια μετά την άλλη οι κοινότητες που έχουν αφεθεί χωρίς τραπεζικό υποκατάστημα μετά την απορρόφηση του Συνεργατισμού από την Ελληνική Τράπεζα εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους.

Μετά το Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού, την Ξυλοφάγου και τα Λύμπια, στο χορό των αντιδράσεων μπήκε και η ακριτική κοινότητα της Αχερίτου με χθεσινή ανακοίνωση του Κοινοτικού Συμβουλίου.

Ο πρόεδρος και τα μέλη της τοπικής αρχής εκφράζουν την αγανάκτησή τους σημειώνοντας ότι το λουκέτο στο τελευταίο υποκατάστημα της κοινότητας δημιουργεί συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής καταρράκωσης.

Ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου, Μιχάλης Καούνας, τόνισε ότι η Αχερίτου είναι μια μεγάλη κοινότητα με περισσότερους από 3 χιλιάδες κατοίκους, ωστόσο σταδιακά έμεινε χωρίς τραπεζικό κατάστημα, αφού μετά το λουκέτο στα υποκαταστήματα της Λαϊκής, της Ελληνικής και της Τράπεζας Κύπρου έκλεισε και το κατάστημα της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας.

Οι κάτοικοι, υπογράμμισε με οργή ο κοινοτάρχης, αναγκάζονται πλέον να μεταβαίνουν στο Αυγόρου, το οποίο όμως έχει επιφορτιστεί και με την εξυπηρέτηση των κατοίκων Λιοπετρίου, Ξυλοφάγου και Φρενάρους, με ό,τι αυτό σημαίνει για το φόρτο εργασίας και την ταλαιπωρία των πελατών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας, το κλείσιμο του υποκαταστήματος έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα και στις επιχειρήσεις και καταστήματα της περιοχής τα οποία δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν άμεσα, ενώ τη μεγαλύτερη ίσως ταλαιπωρία, όπως σε όλες τις κοινότητες όπου αποφασίστηκε να τερματιστεί η λειτουργία των τραπεζικών καταστημάτων, υφίστανται οι ηλικιωμένοι.

Ο κ. Καούνας προέταξε τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αχερίτου λόγω της κατοχής και της προσφυγιάς και ζήτησε ευαισθητοποίηση. Προειδοποίησε πάντως ότι το Κοινοτικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει και θα αποφασίσει μέτρα διαμαρτυρίας τα οποία, όπως χαρακτηριστικά είπε, θα εκπλήξουν όλους…

Τάσος Περδίος