Του Τάσου Αναστάση

Μας κάλεσε ο Αρχηγός στο Αρχηγείο (45 λεπτά προηγουμένως) και μετά από εννέα ημέρες που εκτυλίσσεται το θρίλερ για να μας πει τι;

Για να μην δεχτεί ερωτήσεις. Για να κάνει το μονόλογό του, να πει τα δικά του και να φύγει γρήγορα και δειλά από το μικρόφωνο, προτού αρθρώσουμε ερώτηση.


Και τι μας είπε;

Ότι «ΑΝ» υπάρχουν ευθύνες, αυτές θα διερευνηθούν και αυτές θα εξεταστούν.

Μάλιστα με θράσος χιλίων πιθήκων μας ζήτησε κατανόηση για να ολοκληρωθούν οι έρευνες.

Οι ίδιες έρευνες που αν γίνονταν πριν ένα χρόνο από τη Δύναμη σας, τώρα δεν θα είμασταν πάνω από ένα λάκκο να περιμένουμε τι θα φέρει στην επιφάνεια το βρώμικο νερό του.

Οι ίδιες έρευνες που αν γίνονταν στην ώρα τους με την ίδια αξία που έγιναν στο παρελθόν για άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις, σήμερα δεν θα ψάχναμε με αγωνία τις λίστες με τα ονόματα των εξαφανισμένων με τρεμάμενο χέρι.

Αλλά κ. Αρχηγέ, με την απάθεια της Δύναμης σας, την παχυδερμία που επιδείξατε σαν σώμα και σαν θεσμός, σήμερα κλείνουμε τα μάτια με αγωνία για να μην δούμε τι άλλο θα φέρει στην επιφάνεια το νερό του φρεατίου. Γιατί εκτός από δύο πτώματα, ξέβρασε τη ραστώνη, την αναλγησία και τη ρατσιστική διάθεση του Σώματος στο οποίο είστε επικεφαλής.

Όσο για την πολιτική ευθύνη που φέρει ακέραιη ο πολιτικός σας προϊστάμενος, δεν θα περίμενε κανείς ότι μετά από έξι χρόνια και «πλούσιο βιογραφικό» στην καρέκλα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, θα έβρισκε την πολιτική ευθιξία για να παραιτηθεί αναλαμβάνοντας έτσι και την ηθική ευθύνη που του αναλογεί.

Βλέπετε, ο κ. Ιωνάς και οι υπόλοιποι όμοιοι του, ζήτησαν επιτακτικά στο παρελθόν τις παραιτήσεις του τότε Αρχηγού, Ιάκωβου Παπακώστα για την υπόθεση απόδρασης του ισοβίτη Κίτα. Τότε ο κ. Παπακώστα αναλαμβάνοντας την ευθύνη παραιτήθηκε.

Εξάλλου ο ΠτΔ έπαυσε από τη θέση του τον τέως Αρχηγό της Αστυνομίας, Μιχαλάκη Παπαγεωργίου για τα τότε επεισόδια το ‘14 με τους ακροδεξιούς στο ΤΕΠΑΚ.

Τώρα για αυτό το πολύ σοβαρότατο θέμα… φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

Πως κοιμάστε τα βράδια γνωρίζοντας ότι το αίμα αυτών των γυναικών είναι και στα δικά σας χέρια;

Τουλάχιστον μην μας προκαλείτε ζητώντας μας κατανόηση. Κατανόηση να πάτε να ζητήσετε από τις οικογένειες των θυμάτων.

Εμάς μας τελείωσε.