«Δεν κάηκε ούτε ένα δέντρο» – Η στιγμή που πυροσβέστες πέφτουν με αυτοθυσία στη μάχη της πυρκαγιάς

Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των αντρών του Τμήματος Δασών, δεν κάηκε ούτε ένα δέντρο σήμερα, από πυρκαγιά που ξέσπασε σε όχημα στο δρόμο Αμιάντου-Καρβουνά.

Συγκεκριμένα, υπό πλήρη έλεγχο στις 11:40 τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα στις 11:15 στο δρόμο Σαϊττα – Καρβουνά, παρά την κοινότητα Αμιάντου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Αναφέρεται ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από ανάφλεξη διερχόμενου οχήματος και «χάρη στην άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων αποτράπηκε η επέκταση της πυρκαγιά στο παρακείμενο κρατικό δάσος».

Το Τμήμα Δασών αναφέρει ότι στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 4 άτομα του Τμήματος Δασών με 1 πυροσβεστικό όχημα, και 6 άτομα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 2 πυροσβεστικά οχήματα.

Από τη σκηνή περνούσε περαστικός ο οποίος κατέγραψε την ηρωική επέμβαση των αντρών του Τμήματος Δασών οι οποίοι με αυτοθυσία δεν έχασαν καθόλου χρόνο και ρίχτηκαν στη μάχη για την κατάσβεση της.

Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο, εάν οι πυροσβέστες του Τμ. Δασών δεν δρούσαν έγκαιρα, τα ψηλά πεύκα δίπλα από το όχημα θα λαμπάδιαζαν σε δευτερόλεπτα απειλώντας άμεσα το δάσος του Τροόδος.

Δεν αξίζουν παρά μόνο συγχαρητήρια στο προσωπικό για την άμεση κατάσβεση.

Δείτε το βίντεο:

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.