«Καίνε» οι τιμές των κρεάτων και των πασχαλινών εδεσμάτων

  Κατά 17% πιο ακριβό το αρνί και κατά 20% οι φλαούνες φέτος, σε σχέση με πέρσι


  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Κατά 17% πιο ακριβό είναι το αρνί για το φε­τινό πασχαλινό τραπέζι σε σχέση με πέρσι και κατά 20% πιο ακριβές οι φλαούνες, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε χθες η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή.

Στις μεγάλες υπεραγορές, η μέση τιμή του αμνοεριφίου φέτος κυμαίνεται στα 8,07 ευρώ το κιλό, ενώ πέρσι ήταν στα 6,89 ευρώ. Αντίστοιχα, οι φλαούνες φέτος κυμαίνονται στα 11,08 ευρώ το κιλό, ενώ πέρσι ήταν 9,18 ευρώ.

Λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα υποστατικά από τα οποία λήφθηκαν τιμές, ο μέσος όρος τιμής για τα αμνοερίφια κυμαίνεται στα 9,04 ευρώ το κιλό, ο χοιρινός λαπάς με κόκαλο 5,63 ευρώ το κιλό, το ντόπιο βοδινό χωρίς κόκαλο και λίπος 10,37 ευρώ, το ολόκληρο νωπό κοτόπουλο 4,18 ευρώ και το ντόπιο κουνέλι 9,27 ευρώ το κιλό.

Η τιμή στις φλαούνες -αλμυρές και με σταφι­δάκια- κυμαίνεται στα 12,28 ευρώ το κιλό (από 8,35 – 16 ευρώ), ενώ στα απλά μεγάλα τσουρέ­κια 4,78 ευρώ (από 1,99 – 8 ευρώ).

Σημειώνεται ότι η τιμή στα συνοικιακά κρεο­πωλεία είναι αυξημένη κατά 19% για τα αμνοε­ρίφια, κατά 17% για τον χοιρινό λαπά και κατά 23% για το νωπό φιλέτο στήθους κοτόπουλο.

Στα εδέσματα οι μικρές υπεραγορές είναι οι πιο φτηνές. Όσον αφορά τα τσουρέκια οι τι­μές είναι πιο χαμηλές κατά 18% σε σχέση με τις μεγάλες υπεραγορές και κατά 67% από τα αρτοποιεία. Στις φλαούνες, τα αρτοποιεία είναι κατά 22% πιο ακριβά από ό,τι στις μεγάλες υπε­ραγορές.

Σε σχέση με την προηγούμενη λήψη τιμών, που έλαβε χώρα στις 13 Απριλίου, μια βδομά­δα πριν, το στήθος φιλέτο κοτόπουλου σημεί­ωσε 9,5% αύξηση, από 7,13 ευρώ το κιλό στα 7,81 ευρώ. Αντίστοιχα, ο βοδινός κιμάς μέσα σε μία βδομάδα σημείωσε αύξηση 9,4%, από 7,47 ευρώ το κιλό σε 8,17 ευρώ.

Σημειώνεται ότι για τα νωπά κρέατα λήφθη­καν τιμές από 85 σημεία πώλησης (μεγάλες και μικρές υπεραγορές και συνοικιακά κρεο­πωλεία), ενώ για τα εδέσματα από 60 σημεία πώλησης (μεγάλες και μικρές υπεραγορές και αρτοποιεία).

Επισημαίνεται επίσης ότι η Υπηρεσία Προ­στασίας Καταναλωτή παροτρύνει τους κατανα­λωτές όπως κάνουν ουσιαστική έρευνα αγοράς πριν προχωρήσουν σε αγορές, προκειμένου να βρουν τα προϊόντα και τις τιμές που ικανοποι­ούν τις απαιτήσεις τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.