Καιρικά τερτίπια: Βροχές με… 40αρια !

Ο υδράργυρος «σκαρφαλώνει» ενώ την ίδια ώρα αναμένονταιΣτους 40 αναμένεται βαθμούς Κελσίου αναμένεται να φτάσει ο υδράργυρος ενώ σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία αναμένονται και βροχές.

Διαβάστε αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά αναμένεται αυξημένη χαμηλή νέφωση και αραιή ομίχλη, κυρίως στα νότια παράλια. Οι άνεμοι θα καταστούν σταδιακά βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια νότιοι, ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 23 στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια και γύρω στους 20 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια, καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, στα ορεινά και στο εσωτερικό, ενώ στα ψηλότερα ορεινά δεν αποκλείεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς και σταδιακά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν το απόγευμα, στα παράλια, νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 32 στα δυτικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 33 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 31 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, από το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, στα ορεινά. Τις νύκτες και νωρίς τα πρωινά θα παρατηρείται τοπικά αυξημένη χαμηλή νέφωση και αραιή ομίχλη, κυρίως στα παράλια. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, από το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, στα ορεινά. Τις νύκτες και νωρίς τα πρωινά θα παρατηρείται τοπικά αυξημένη χαμηλή νέφωση και αραιή ομίχλη, κυρίως στα παράλια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, για να κυμανθεί αισθητά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, από το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, στα ορεινά. Τις νύκτες και νωρίς τα πρωινά θα παρατηρείται τοπικά αυξημένη χαμηλή νέφωση και αραιή ομίχλη, κυρίως στα παράλια. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή πτώση, για να παραμείνει όμως πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.