Καιρός: Έντονη η σκόνη στην ατμόσφαιρα σήμερα

Ασθενής χαμηλή πίεση αρχίζει να επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται σκόνη, οι συγκεντρώσεις της οποίας κατά διαστήματα αναμένεται να είναι αυξημένες, ενώ σταδιακή υποχώρησή της αναμένεται από τη Μεγάλη Τρίτη.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, από μέσες και ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, το πρωί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και στα προσήνεμα μέτριοι, 4 Μποφόρ για να καταστούν σύντομα μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ και παροδικά στα δυτικά και στα βόρεια παράλια μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι το πρωί λίγο ταραγμένη, για να καταστεί το απόγευμα γενικά μέχρι ταραγμένη και στα δυτικά ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 30 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 28 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 27 στα νότια και στα ανατολικά παράλια και γύρω στους 26 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος, από μέσες και ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, αρχικά μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ και τοπικά στα δυτικά και στα βόρεια παράλια μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 Μποφόρ για να καταστούν αργότερα ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και τοπικά μέτριοι, 4 Μποφόρ της ίδιας διεύθυνσης. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 20 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 19 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη Μεγάλη Δευτέρα, θα παρατηρούνται γενικά αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις, ενώ κυρίως στα δυτικά θα παρατηρούνται κατά διαστήματα και αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Τη Μεγάλη Τρίτη, παροδικά αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται δεν αποκλείεται να δώσουν σε ορισμένες περιοχές μεμονωμένη ελαφρά βροχή. Τη Μεγάλη Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ωστόσο κατά τόπους θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις.

Τη Μεγάλη Δευτέρα, η θερμοκρασία θα σημειώσει, σε ορισμένες περιοχές, μικρή άνοδο και θα κυμανθεί αρκετά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Τη Μεγάλη Τρίτη, αναμένεται αισθητή πτώση στη θερμοκρασία και μη αξιόλογη μεταβολή τη Μεγάλη Τετάρτη, για να κυμανθεί κοντά ή και λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.