Καιρός: Έρχεται πτώση της θερμοκρασίας και μεμονωμένες βροχές τις επόμενες μέρες

Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 21 στα παράλια και στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, παρόλο που κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια θα παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Μετά το μεσημέρι ωστόσο, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται τοπικά ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως στο ανατολικό μισό του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4, αλλά σύντομα μέτριοι και στα νότια παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι παροδικά τοπικά στα νότια παράλια θα πνέουν μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 35 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 29 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 31 στα υπόλοιπα παράλια και στους 28 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στα παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και αρχικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, στα δυτικά και τα βόρεια παράλια, αλλά στα υπόλοιπα παράλια θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη.

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται τις μεσημβρινές ώρες ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, στα ορεινά και στο ανατολικό μισό του νησιού. Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, αλλά σταδιακά θα παρατηρηθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά. Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει την Τετάρτη μικρή πτώση, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Πέμπτη και την Παρασκευή αναμένεται σταδιακά μικρή άνοδος.

Οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σήμερα και η σχετική υγρασία στις 3 το απόγευμα ήταν:

 

Μέγιστη

Θερμοκρασία

Ελάχιστη

Θερμοκρασία

Σχετική

Υγρασία

Λευκωσία: 36°C 19°C 35%
Αεροδρόμιο Λάρνακας: 33°C 22°C 60%
Λεμεσός: 31°C 19°C 69%
Αεροδρόμιο Πάφου: 31°C 21°C 66%
Φρέναρος 32°C 22°C 61%
Πρόδρομος 30°C 20°C 40%
Πόλις Χρυσοχούς 34°C 22°C 51%
Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy