Καιρός: Πότε υποχωρεί το ψύχος

Έντονη συννεφιά με αέρα και βροχή στην πόλη της Λευκωσίας , Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020. ΚΥΠΕ/ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Ψυχρή αέρια μάζα θα επηρεάζει την περιοχή μέχρι και την Τρίτη.

Απόψε, τοπικά, θα παρατηρούνται παροδικές αυξημένες, κυρίως μέσες, νεφώσεις, οι οποίες δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Στα ορεινά και τοπικά και στα ημιορεινά, πιθανό να πέσει ελαφρύ χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα, στα νότια, θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, ενώ στα υπόλοιπα παράλια, λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στον ένα βαθμό στο εσωτερικό, γύρω στους 4 στα παράλια και στους μείον 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά, τα ημιορεινά και τοπικά στα πεδινά, αναμένεται παγετός.

Αύριο, ο καιρός, αρχικά θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, κυρίως από μέσες νεφώσεις, οι οποίες δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένες ελαφρές βροχές, κυρίως στα ανατολικά, ενώ από το μεσημέρι και μετά, θα καταστεί σταδιακά, κυρίως αίθριος. Στα ορεινά και τοπικά και στα ημιορεινά, πιθανό να πέσει ελαφρύ χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από βόρειες διευθύνσεις, μέτριοι, 4 μποφόρ, και τοπικά μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα, στα δυτικά και τα βόρεια, θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, ενώ στα νότια και τα ανατολικά, λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια, και γύρω στον ένα βαθμό στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά θα επικρατεί παγετός.

Αύριο το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν, αρχικά, κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά, τοπικά μέτριοι, 4 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, κυρίως από το μεσημέρι και μετά.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ παροδικά, αναμένονται μεμονωμένες βροχές.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, ενώ διαστήματα με αυξημένες νεφώσεις, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Στα δυτικά και τα βόρεια δεν αποκλείεται η εκδήλωση μεμονωμένης καταιγίδας.

Η θερμοκρασία την Τετάρτη θα σημειώσει άνοδο, ενώ την Πέμπτη και την Παρασκευή θα σημειώσει περαιτέρω μικρή άνοδο, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν στα 53 εκατοστά.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.