Καιρός: Σκόνη, βροχή και άνεμοι στο καιρικό μενού

Παραμένει στην ατμόσφαιρα η σκόνη που πνίγει το νησί από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας φαινόμενο που αναμένεται να υποχωρήσει αύριο. Στο μεταξύ αναμένονται και βροχές σήμερα κυρίως νοτιοανατολικά παράλια.

Αναλυτικά το δελτίο:

Ασταθής αέρια µάζα επηρεάζει την περιοχή. Στην ατµόσφαιρα θα παρατηρείται κατά διαστήµατα αραιή σκόνη, µέχρι και την Τρίτη.

Σήµερα ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και πιθανό να πέσουν µεµονωµένες βροχές, κυρίως στα ορεινά, τα ανατολικά και τα νότια παράλια. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, γενικά µέτριοι 4 µποφόρ αλλά αρχικά στα ανατολικά και νότια θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη αλλά αρχικά στα προσήνεµα θα είµαι µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 26 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 16 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος αλλά παροδικά θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 11 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 παράλια, και στους 6 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέµπτη θα υπάρχουν διαστήµατα µε αίθριο καιρό αλλά και διαστήµατα µε αυξηµένες νεφώσεις που πιθανό να δώσουν µεµονωµένες βροχές, κυρίως στα ορεινά.

Η θερµοκρασία θα κυµανθεί στα ίδια επίπεδα το τριήµερο τα οποία είναι κοντά στους κλιµατικούς µέσους όρους.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.