Καιρός: Βροχές και σκόνη σήμερα Σάββατο

Ανατολικό ρεύµα αέρα επηρεάζει την περιοχή

Σήµερα θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις που αναµένεται αρχικά να δώσουν τοπικά βροχές και µεµονωµένη καταιγίδα και αργότερα κυρίως µεµονωµένες ελαφρές βροχές, µε τον καιρό να βελτιώνεται από νωρίς το απόγευµα. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί γενικά µέτριοι 4 και τοπικά µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και στα προσήνεµα µέχρι ταραγµένη.

Το απόγευµα στα ανατολικά θα καταστεί τοπικά ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 25 βαθµούς στο εσωτερικό, στα ανατολικά, νότια και βόρεια παράλια, γύρω στους 27 βαθµούς στα δυτικά παράλια και γύρω στους 14 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως ανατολικοί και τοπικά µέχρι βόρειοι, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, και παροδικά µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη και τοπικά στα προσήνεµα ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 15 βαθµούς στο εσωτερικό και στα δυτικά παράλια, γύρω στους 18 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 7 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, ενώ από το µεσηµέρι και µετά παροδικά αυξηµένες νεφώσεις αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές κυρίως στα ορεινά και δυτικά. Στην ατµόσφαιρα θα παρατηρείται σκόνη.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, ενώ στην ατµόσφαιρα θα παρατηρείται σκόνη.

Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή την Κυριακή, για να κυµανθεί κοντά και λίγο πιο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές ενώ µέχρι την Τρίτη θα σηµειώσει µικρή άνοδο.

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.