Πώς τα φέρνει ο καιρός; ∆ικτάτορα και φίλο του ΑΚΕΛ ονόµαζαν οι Συναγερµικοί τον Άσαντ και τώρα αυτοί κάνουν τριµερείς µε έναν φασίστα, έναν κοσµικό δικτάτορα, έναν βασιλιά και τον Τσίπρα. ∆εν λέω, κακό δεν είναι να διασφαλίζεις κάποιες σχέσεις καλής γειτονίας µε αυτά που έχεις µπροστά σου.

Όµως έτσι όπως στήνονται αυτές µάλλον τροφοδοτούν το παιχνίδι της γεωστρατηγικής ισχύος αντί να βοηθάνε στην εξοµάλυνση των διεθνών σχέσεων. Ας ξεχάσουµε πως οι χώρες των τριµερών αποτελούν συµµάχους των ΗΠΑ που θέλουν να σχηµατίσουν ένα αντι-ρωσικό µπλοκ µετά την ήττα που είχαν στη Συρία από τη Ρωσία και το Ιράν. Το χειρότερο σε τέτοια παιχνίδια είναι πως ισχυροποιεί τις αστικές ελίτ να είναι πιο επιθετικές και πιο επικίνδυνες.

Εξ ου και ο Νετανιάχου γίνεται πιο αµείλικτος µε τους Παλαιστίνιους καθώς τον ενισχύουν οι ΗΠΑ, εξ ου και ο Αναστασιάδης τινάζει το πλαίσιο Γκουτέρες στον αέρα καθώς «επαινούν» τις κινήσεις του στο Κυπριακό, Αµπντάλα και Τσίπρας. Θα πρέπει τώρα να πανηγυρίζουµε τη διχοτοµηµένη µας συµµαχική γεωπολιτική σηµαντικότητα!

Παλµ

Μας έχεις Like στο Facebook ;