Κακοκαιρία «Έλπις»: Ταλαιπωρία δίχως στην Ελλάδα – Παρατείνεται και σήμερα η αργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Στην Ελλάδα, ταλαιπωρία δίχως τέλος, εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ελπίς», η οποία αφήνει πίσω της νοικοκυριά και επιχειρήσεις χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και παγωμένους δρόμους. Χωρίς ρεύμα για δεύτερο 24ωρο παραμένουν αρκετές περιοχές της Αττικής.

Την ίδια ώρα, μπάχαλο έχει δημιουργηθεί από το κυκλοφοριακό χάος που προέκυψε στην Αττική Οδό, στην οποία εγκλωβίστηκαν χιλιάδες οδηγοί. Χθες παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας λειτουργίας της Αττικής Οδού. Ο Βασίλης Χαλκιάς ανέφερε ότι μετά από την ολοκλήρωση του απεγκλωβισμού και των τελευταίων οδηγών από τον αυτοκινητόδρομο, αισθάνθηκε την ανάγκη να διευκολύνει την εταιρεία, υποβάλλοντας την παραίτησή του.

Την ίδια ώρα, μορφή «χιονοστιβάδας» παίρνουν πλέον οι αγωγές κατά της εταιρείας από χιλιάδες οδηγούς που έμειναν εγκλωβισμένοι στον χιονισμένο αυτοκινητόδρομο, παρόλο που η κυβέρνηση ανακοίνωσε αποζημίωση ύψους 2.000 ευρώ για κάθε εγκλωβισμένο αυτοκίνητο. Σύμφωνα πάντως με στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας, περίπου 4.5 χιλιάδες επιβάτες και 2.5 χιλιάδες οχήματα εκτιμάται ότι βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στην συγκεκριμένη περιοχή.

Επίσης παρατείνεται και σήμερα η αργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα σε Αττική, Εύβοια, Βοιωτία, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες και Κρήτη. Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στην Αττική. Κλειστά επίσης θα είναι λιανεμπόριο, τράπεζες και λαϊκές αγορές.

Στο μεταξύ, έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο συγκάλεσε για σήμερα στις 11 το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα αναφερθεί στα προβλήματα που προέκυψαν από την κακοκαιρία και στην αντίδραση του κρατικού μηχανισμού.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.