Κακοκαιρία Μπάλλος: Χάος στη χώρα – Κλειστοί δρόμοι και σχολεία, έκτακτα μέτρα

Αμέτρητα προβλήματα σε διάφορες περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, προκάλεσε η κακοκαιρία Μπάλλος, που είναι σε πλήρη εξέλιξη. Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία την Παρασκευή.

Μοτοσικλετιστής κρατώντας ομπρέλα περνάει μπροστά από το Καλλιμάρμαρο λόγω της καταρρακτώδους βροχής που πέφτει τις τελευταίες ώρες στην Αττική, Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021. Διεκόπη, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς, σε δύο σημεία, λόγω συσσώρευσης μεγάλης ποσότητας νερού. Ειδικότερα, η κυκλοφορία διεκόπη από το ύψος της Πέτρου Ράλλη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά και το ύψος της οδού Χαμοστέρνας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα. Η Πυροσβεστική μέχρι στιγμής έχει δεχθεί 22 κλήσεις για πλημμύρες κυρίως σε υπόγεια σε Νέα Φιλαδέλφεια, Κάτω Πατήσια, Περιστέρι, Μοσχάτο και Κηφισιά. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Στο έλεος της κακοκαιρίας Μπάλλος βρίσκεται από νωρίς το πρωί της Πέμπτης (14/10) σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα με τις σφοδρές βροχοπτώσεις δημιούργησαν ουκ ολίγα προβλήματα τόσο στην περιφέρεια όσο και στην Αττική, η οποία βίωσε πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Cna T5E5A3246D2Fe4336B59E9Ce994C618Da Scaled
Οχήματα διασχίζουν τη λεωφ. Βας. Κωνσταντίνου, που έχει πλημμυρίσει λόγω της καταρρακτώδους βροχής που πέφτει τις τελευταίες ώρες στην αττική, πέμπτη 14 οκτωβρίου 2021. Διεκόπη, σύμφωνα με την ελασ, η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό πειραιώς, σε δύο σημεία, λόγω συσσώρευσης μεγάλης ποσότητας νερού. Ειδικότερα, η κυκλοφορία διεκόπη από το ύψος της πέτρου ράλλη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς πειραιά και το ύψος της οδού χαμοστέρνας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς αθήνα. Η πυροσβεστική μέχρι στιγμής έχει δεχθεί 22 κλήσεις για πλημμύρες κυρίως σε υπόγεια σε νέα φιλαδέλφεια, κάτω πατήσια, περιστέρι, μοσχάτο και κηφισιά. Απε-μπε/απε-μπε/αλεξανδροσ βλαχοσ

Πλημμυρισμένοι δρόμοι, διακοπές κυκλοφορίας, εγκλωβισμοί ανθρώπων, περιοχές “κομμένες” στα δύο, κλείσιμο σχολείων και χιλιάδες κλήσεις στην πυροσβεστική για άντληση υδάτων και κοπές δέντρων περιλάμβανε η πρώτη μέρα του “Μπάλλου”, ο οποίος αναμένεται να συνεχιστεί και την Παρασκευή (15/10) με εξίσου έντονα φαινόμενα.

Cna Td26Cd76283264D3081Cd9A834B7Bd54B Scaled
Οχήματα διασχίζουν τη λεωφ. Κηφισίας στο ύψος του νέου ψυχικού, που έχει πλημμυρίσει λόγω της καταρρακτώδους βροχής που πέφτει τις τελευταίες ώρες στην αττική, πέμπτη 14 οκτωβρίου 2021. Διεκόπη, σύμφωνα με την ελασ, η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό πειραιώς, σε δύο σημεία, λόγω συσσώρευσης μεγάλης ποσότητας νερού. Ειδικότερα, η κυκλοφορία διεκόπη από το ύψος της πέτρου ράλλη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς πειραιά και το ύψος της οδού χαμοστέρνας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς αθήνα. Η πυροσβεστική μέχρι στιγμής έχει δεχθεί 22 κλήσεις για πλημμύρες κυρίως σε υπόγεια σε νέα φιλαδέλφεια, κάτω πατήσια, περιστέρι, μοσχάτο και κηφισιά. Απε-μπε/απε-μπε/αλεξανδροσ βλαχοσ

Στην Αττική, στους δρόμους επικράτησε από νωρίς χάος που συνεχίστηκε μέχρι τις απογευματινές ώρες. Οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου έλαβαν μήνυμα από το 112 με συστάσεις να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις την ώρα που κεντρικοί δρόμοι έκλεισαν λόγω συσσώρευσης υδάτων ενώ υπάρχει κίνδυνος υπερχείλισης του Ιλισσού ποταμού.

Cna Tc58857D4Af574B8Ba975E3A2F30C95Ab Scaled
Μοτοσικλετιστής κρατώντας ομπρέλα περνάει μπροστά από το καλλιμάρμαρο λόγω της καταρρακτώδους βροχής που πέφτει τις τελευταίες ώρες στην αττική, πέμπτη 14 οκτωβρίου 2021. Διεκόπη, σύμφωνα με την ελασ, η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό πειραιώς, σε δύο σημεία, λόγω συσσώρευσης μεγάλης ποσότητας νερού. Ειδικότερα, η κυκλοφορία διεκόπη από το ύψος της πέτρου ράλλη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς πειραιά και το ύψος της οδού χαμοστέρνας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς αθήνα. Η πυροσβεστική μέχρι στιγμής έχει δεχθεί 22 κλήσεις για πλημμύρες κυρίως σε υπόγεια σε νέα φιλαδέλφεια, κάτω πατήσια, περιστέρι, μοσχάτο και κηφισιά. Απε-μπε/απε-μπε/αλεξανδροσ βλαχοσ

Απίστευτες εικόνες είδαν το φως της δημοσιότητας όταν λεωφορείο εγκλωβίστηκε κάτω από τη γέφυρα του “Σταύρος Νιάρχος” στην παλαιά λεωφόρο Ποσειδώνος ενώ μαθητές στη Νέα Φιλαδέλφεια ανέβηκαν σε θρανία για να βγουν από το σχολείο τους.

Κακοκαιρία Μπάλλος: Χάος Στη Χώρα - Κλειστοί Δρόμοι Και Σχολεία, Έκτακτα Μέτρα

Η Κέρκυρα, που “κόπηκε” στα δύο λόγω κατολισθήσεων, τέθηκε σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Οχήματα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά ενώ οδηγοί ΙΧ εγκλωβίστηκαν από τις πλημμύρες στις περιοχές Μεσογγή και Μωραΐτικα και χρειάστηκε επέμβαση ελικοπτέρου.

Πάνω από 1.000 κλήσεις στην πυροσβεστική

Σε 1.164 ανέρχονται συνολικά οι κλήσεις που έχει λάβει το κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, κυρίως για αντλήσεις υδάτων, μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο και κοπές δέντρων., εξαιτίας της κακοκαιρίας που βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει πλήξει όλη τη χώρα. Παράλληλα, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η πυροσβεστική, σε εφαρμογή παραμένει το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων, ενώ οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εξελιχθούν τα φαινόμενα, παραμένουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και περαιτέρω κλιμάκωσης, εφ’ όσον απαιτηθεί, με διασπορά του προσωπικού και των οχημάτων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.