Κακόβουλη η πυρκαγιά στο δάσος δίπλα από την επένδυση του καζίνο στη Λεμεσό

Κακόβουλη ενέργεια ήταν η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε προχθές στην περιοχή Φασουρίου στον παρακείμενο υγροβιότοπο προκαλώντας μεγάλη οικολογική καταστροφή. Στο πέρασμα της η φωτιά κατέκαψε έκταση πέραν τους ενός τετραγωνικού χιλιομέτρου καίγοντας δέντρα, καλαμιώνες, άγρια βλάστηση και ευκαλύπτους.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Φιλελεύθερος, ο Δ/ντης του Τμήματος Δασών, Χαράλαμπος Αλεξάνδρου είπε ότι στην περιοχή εντοπίστηκαν 3 εστίες φωτιάς σε απόσταση η μια από την άλλη. Σημείωσε ακόμη ότι στην περιοχή θα παραμείνουν δυνάμεις πυρόσβεσης για τις επόμενες ημέρες για τυχόν αναζωπυρώσεις αφού μόλις χθες οι δυνάμεις κατάφεραν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την πυρκαγιά.

Στο ίδιο δημοσίευμα , το Κίνημα Οικολόγων κάνει λόγο για κακόβουλη ενέργεια με φόντο οικονομικά συμφέροντα.


Η περιοχή είναι προστατευόμενη και βρίσκεται κάτω από την ομπρελά της σύμβασης Ραμσάρ (η Σύμβαση για τους Υγρότοπους Διεθνούς Σημασίας που υπογράφηκε στην πόλη Ραμσάρ του Ιράν το 1971), ωστόσο, όμως εδώ και καιρό συντελείται μια τεράστια οικολογική καταστροφή, με την προχθεσινή πυρκαγιά να εντείνει ακόμη πιο πολύ το πρόβλημα. Οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για κακόβουλη ενέργεια και έργο εμπρηστών καθώς κατά την εκδήλωση της πυρκαγιάς εντοπίστηκαν τρεις διαφορετικές εστίες. Η φωτιά ξέσπασε βόρεια της Αλυκής Ακρωτηρίου και δυτικά των αναπτύξεων που ανεγείρονται στην περιοχή, ωστόσο, λόγω των ισχυρών ανέμων εκτάθηκε πολύ γρήγορα.

Η Αστυνομία των βρετανικών Βάσεων συνεχίζει τη διερεύνηση των αιτίων της πυρκαγιάς, σημειώνοντας πως παρά τις ενδείξεις ότι αυτή τέθηκε κακόβουλα, μέχρι στιγμής δεν έχουν προκύψει αποδεικτικά στοιχεία.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.