Καλά είναι τα νέα για την 22χρονη έγκυο θετική στον κορωνοϊό που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Λευκωσίας

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Καλά είναι τα νέα για την 22χρονη έγκυο η οποία προσβλήθηκε από κορωνοϊό και χρειάστηκε να διασωληνωθεί.

Όπως δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο εκπρόσωπος τύπου του ΟΚΥΠΥ Χαράλαμπος Χαριλάου η νεαρή έχει αποσωληνωθεί, είναι εκτός μηχανικής υποστήριξης και εντός των ωρών θα βγει από τη ΜΕΘ και να μεταφερθεί για νοσηλεία στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

Την ίδια στιγμή ο κύριος Χαριλάου χαρακτήρισε πολύ άσχημη την κατάσταση με τις νοσηλείες να αυξάνονται.  Ανέφερε ότι σήμερα νοσηλεύονται 181 ασθενείς με COVID-19, εκ των οποίων οι 48 σε σοβαρή κατάσταση ή σε συνθήκες ΜΑΦ. Από τους 48 ασθενείς που είναι σε σοβαρή κατάσταση, οι 18 είναι διασωληνωμένοι, ο ένας νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκτός αναπνευστήρα και οι 29 σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Ο κύριος Χαριλάου είπε επίσης ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση στα ιατρεία βραχείας νοσηλείας και αυτό όπως εξήγησε δεν έχει να κάνει με τον αριθμό των κλινών αλλά με τη διαδικασία εξετάσεων που πρέπει να ακολουθούνται.

Ανέφερε ότι ήδη άρχισε η αποστολή ασθενών μη covid σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια και ήδη 2 ασθενείς που ήταν σε ΜΕΘ μεταφέρθηκαν σε νοσηλευτήριο εκτός ΓΕΣΥ.

Πρόσθεσε ότι ο ΟΚΥΠΥ έστειλε ήδη επιστολή στο υπουργείο υγείας και ζήτησε τη μεταφορά ασθενών και σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια που δεν ανήκουν στο ΓΕΣΥ. Ο κύριος Χαριλάου χαρακτήρισε πολύ σοβαρό και το θέμα των ΤΑΕΠ τονίζοντας ότι ο ΟΑΥ χρειάζεται να το επιλύσει καθώς τα τμήματα επειγόντων περιστατικών είναι δύσκολο να τα αντιμετωπίσουν όλα τα περιστατικά. Ανέφερε επίσης ότι μέχρι στιγμής δεν ανακλήθηκαν άδειες προσωπικού.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.